torstai 28. maaliskuuta 2013

Italialainen kaappien tyhjennys tomaattikeitto


Jämäruoka päivinä käy meillä aina välillä niin ettei lounaalla riitäkkään äidille enää ruokaa. Taas kerran kun näin kävi kaivoin suht tyhjistä kaapeisa 2 purkkia tomaattimurkaa, kuivahtaneen maalaisleivän lopun sekä pecorinon kannan. Googlettamalla löytyi tämä Liemessä -blogin ohje ja äitikin sai ruokaa :) ja vielä erinomaista sellaista. Ohjeesta tuli tosin taas jonkun verran lipsuttua. Italialaiset taitavat kyllä olla hävikin hallinnan mestareita keittiössä.

Italialainen tomaattikeitto:
oliiviöljyä
2 prk (mutti) tomaattimurskaa (a 400g)
3 valkosipulinkynttä

150g kuivaa maalaisleipää
50g raastettua pecorinoa ja kanta
5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
3 kananmunaa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta silolehtipersilijaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuullota valkosipulia hetki öljyssä. Lisää tomaattimurskat, vesi sekä fondi. Anna hautua miedolla lämmöllä 30-45min. Kuutioi leipä ja lisää keittoon. Lisää keittoon myös pecorinon kanta, lisää tarvittaessa vielä vettä. Mausta suolalla ja pippurilla, keitä vielä 15min. Sekoita kulhossa raastettu pecorino, munat ja yrtit. Lisää keittoon ja anna hautua vielä 3min. Tarjoile ja nauti!


4 kommenttia :

  1. Herkullisen näköistä tosiaan. Ja meillä muuten käy äidille välillä ihan samalla tavalla, kun tyhjennetään loppuja jääkaapista... Viime aikoina tosin ei yleensäkään ole jäänyt pahemmin tähteitä (paitsi norovirusviikolla, vaikkei pahemmin edes kokkailtu). Pojat kasvavat ja annoskoot ovat suurentuneet viimeisen vuoden aikana huomattavasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että meillä tehdään ihan järkyttäviä määriä ruokaa. Odotan teini-iän kulutus piikkiä kauhuissani :D.

      Poista
  2. Meilläkin eilen tyhjennettiin jääkaappia ja kuivakaappia italialaiseen tomaatti-kasviskeittoon. Lopputulema oli tosin aivan erilainen. Kaapissa olisi kuivahtanut leipä, joten seuraavaksi voitaisiin vähentää hävikkiä tällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Ainekset kuulosti niin erikoiselta yhdistelmältä, että oli itse pakko päästä kokeilemaan ja onneksi tuli kokeiltua :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...