perjantai 19. elokuuta 2011

Lakaton lakkahillo eli Porkkana-Karviaishillo


Ihmettelin mitä karviaissadosta tekisi ja löysin tämän reseptin Maku -lehden sivuilta. Lakkahillo on suurta herkkuani, mutta ei tämä nyt ehkä sokkotestissä lakkahillosta kävisi. Todella hyvää kuitenkin eli varmasti tulee tehtyä uudestaankin.
(n. 2 prk)
500 g porkkanaa 
1 l karviaisia
1/2 dl vettä
600 g hillosokeria



Kuori ja raasta porkkanat. Poista kannat karviaisista. Mittaa porkkanaraaste, karviaiset ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos on kunnolla soseutunut n.20min. Lisää hillosokeri ja keitä noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostunut vaahto pois ja kaada hillo puhtaisiin tölkkeihin. Sulje tiiviisti. Jäähdytä nopeasti ja vie kylmiöön, jääkaappiin tai kellariin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...