Tämä ohje on myös muokattu Ulla Svenskin leivontakirjasta Juhlaleivonnaiset. Tein samoilla koristeilla kahta kakkua kinkkuvoileipäkakun ja kasviskakun tässä ohjeet molempiin.
1 iso paketti täysjyväpaahtoleipiä (fazer)
1 iso paketti ruispaahtoleipiä (fazer)
kostutukseen yrttilientä (liemikuutiosta)
Kinkkutäyte:
400g yrttituorejuustoa
4 dl vispikermaa vaahdotettuna
2 dl kurkkusalaattia (felix)
2 omenaa raastettuna
1 rkl sitruunamehua sekoitettuna omenaraasteeseen
300g palvikinkkua rouhittuna
mustapippuria maun mukaan
Kasvistäyte:
muuten sama, mutta korvaa kinkku 1-2 pun. paprikalla, joka kuutioitu pieneksi
Kuorrutus:
400g sulatejuustoa (levitettävää)
200g ranskankermaa
Koristelu:
tammenlehtisalaattia
jääsalaattia
viinisuolaheinää
kirsikkatomaatteja
Leikka paahtoleivistä reunat pois. Asettele 1/3 leivistä esim. tarjottimelle tiiviisti yhteen. Kostuta yrttiliemellä. Valmista kinkku tai kasvistäyte sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Lisää puolet valitsemastasi täytteestä. Lado 1/3 leivistä päälle ja kostuta. Lisää loput täytteestä. Laita loput leivät päälle ja kostuta. Anna seistä jääkaapissa yön yli painon alla. Vatkaa sulatejuusto ja ranskankerma sekaisin ja levitä voileipäkakun pinnalle. Koristele. Riittä n.20 hengelle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti