maanantai 27. tammikuuta 2014

Herkullinen Arki: Linssi-Porkkanakeitto

Ruokabloggaajilta varmasti usein kysellään lempiruokaa. Ruokabloggaajana ja kolmen pienen lapsen äitinä minulta usein kysytään tai ehkä suorastaan udellaan lasten lempiruokia. Sana porkkanakeitto saa meillä riemunkiljaukset kuulumaan varmaan myös naapuriin asti. Lasten ehdoton lempiruoka on siis porkkanakeitto. Oikeastaan keitto on linssi-porkkanakeitto, mutta linsseistä pysyn visusti hiljaa. Näin keitto maistuu kaikille erinomaisesti.

linssi-porkkanakeitto

Heti kun ilmat syksyllä kylmenevät löytyy rajahin currytahna purkki keittiöstämme ja useat nopeat arkiruoat saavaat mausteisesta tahnasta potkua. Lasten kanssa käytän tahnaa kuitenkin maltillisesti, joten jos teet keittoa pelkästään aikuisille niin lisää ihmeessä currytahnan määrää.

Toisesta suosikki arkiruoastamme pekoni-pastasta on monta eri versiota ja niin on myös tästäkin. Välillä käytän ruokakerman sijaan kookosmaitoa ja joskus paahdan porkkanat uunissa currytahnan kera ennen keittämistä. Lasten mielestä keitto kuuluu ehdottomasti tarjota raejuuston kera, mutta välillä haetaan vaihtelua käyttämällä fetaa. Yksinkertaista ja herkullista, arkiruokaa parhaimmillaan.

Linssi-Porkkanakeitto:

öljyä
1 iso sipuli
1 tl rajah mietoa currytahnaa
9 dl vettä
1 rkl kana- tai kasvisfondia
1 kg porkkanoita
1 tlk valmiiksi keitettyjä punaisia linssejä (go green)
2 dl ruokakermaa

Porkkanakeiton tarjoiluun:

raejuustoa

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää kuutioidut sipulit ja rajah currytahna. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja fondi, kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää porkkanat kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia. Huuhtele ja valuta linssit. Lisää linssit kattilaan ja anna porkkanakeiton kiehua vielä noin viitisen minuuttia. Lisää ruoka kerma ja anna porkkanakeiton vielä kiehahtaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa raejuuston kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...