torstai 11. syyskuuta 2014

Blogi on muuttanut


Yli neljä vuotta olen jo blogia kirjoittanut ja vieläkään en ole kyllästynyt. Päinvastoin, olen aivan innoissani blogin muutosta maku.fi osoitteeseen. Blogini lisäksi maku.fi osoitteeseen muutti yhdeksän mahtavaa blogia.

Toivottavasti seuraat minua uuteen osoitteeseen. Vanhat postaukset ja reseptit säilyvät tässä osoitteessa. Uudet kannattaa tulla lukemaan osoitteeseen http://www.maku.fi/blogit/keittiossa-kotona-ja-puutarhassa.

lauantai 6. syyskuuta 2014

Kesäkurpitsa Pizza / Tarte Flambée


 
Oman maan kesäkurpitsa sadolle kävi huonosti, mutta onneksi olemme päässeet osaksi vanhempieni runsaaseen satoon. Viime syksynä tein Tarte Flambéetä kanttarelleillä, nyt päätin kokeilla miten kesäkurpitsa sopisi tähän herkkuun.

Kesäkurpisan lisäksi pizzaan / tarte flambéeseen päätyi chiliä antamaan hiukan potkua. Lopputulos oli mainio ja vain muruset olivat jäljellä alta aikayksikön. Jos siis etsit kuumeisesti reseptejä, joihin upottaa kesäkurpitsaa suosittelen lämpimästi. Tosin tähän reseptiin ei kovikaan paljoa kannata kesäkurpitsaa laittaa muuten pohjasta tulee vetinen.


Kesäkurpitsa Pizza / Tarte Flambée:

2:lle
½ annos pizzataikinaa
2 rkl ranskankermaa
1 mozzarella
½ pienestä kesäkurpitsasta ohuina viipaleina
1 punainen chili viipaloituna (poista siemenet jos haluat meidompaa)

Valmista pizzataikina ohjeen mukaan edellisenä päivänä. Kauli taikina haluamaasi muotoon mahdollisimman ohueksi. Levitä ranskankerma pohjan päälle lusikalla. 

Revi mozzarella pieniksi paloiksi ja ripottele pohjan päälle. Lisää vielä kesäkurpitsa ja chili viipaleet. Paista 250 asteessa kunnes pohja on rapea ja pizza on saanut kunnolla väriä, noin 15 min. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoile esim. vihersalaatin kera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...