perjantai 5. lokakuuta 2012

Ananas-Rommikakku keikauttaen


Opiskelu on viimeaikoina vienyt kaiken ajan ja meillä on menty nopeilla ja helpoilla arkiruoilla. Tentti rupeaman jälkeen on hyvä rentoutua syntisen hyvällä kakulla! Saa nähdä mitä tehdään kun kaikki ryhmätyötkin on palautettu :D.

Vaniljajäätelö olisi kruunannut lämpimänä nautitin kakun, mutta valitettavasti ei tällä kertaa löytynyt pakkasesta. Tuoretta ananasta en ole aikaisemmin käyttänyt leivonnassa. Tämän kerran perusteella tulee taatusti kokeiltua jotain muutakin ohjetta. Alkuperäinen ohje on Vatsasekaisin kilinkolin -blogista. 

Ananas-Rommikakku keikauttaen:

Vuokaan:
50g voita
1 dl muscovado sokeria
1 kypsä ananas

Taikinaan:
150g voita
2 dl muscovado sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl rommia

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pilko voi pieniksi paloiksi ja ripottele pohjalle. Laita uuniin ja uuni lämpiämään 180C. Kun voi on sulanut, lisää sokeri ja laita takaisin uuniin. Kuori ja viipaloi ananas. Poista puinen keskus. Kun sokeri on sulanut nosta vuoka uunista ja lisää ananas renkaita ja paloja niin, että pohja peittyy. Nosta takaisin uuniin.

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Lisää kuivia aineita ja kermaa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi rommi. Jos ananasta jäi yli pilko pieniksi paloiksi. Sekoita palat taikinaan. Käyttämäni ananas oli n. 1,5kg painava ja siitä riitti hyvin myös taikinan sekaan.

Nosta vuoka uunista ja kaada taikina päälle. Paista uunissa alatasolla 40-45min kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen keikautusta.  Keikauta kakku lautasen avulla. Kannattaa veitsellä käydä ensin läpi vuoan reunat niin kakku irtoaa helpommin eikä tule repeämiä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...