tiistai 20. marraskuuta 2012

Pitkään haudutettua kasleria ja paahdettua kaalia


Revitty possu tai blogeissa vilissyt suomennos nyhtöpossu oli taivaallista. Päätin kokeilla myös hauduttaa possunkasleria pitkään, mutta ilman bbq -kastiketta. Ohjeita löytyi paljonkin, mutta päädyn tähän Sivumaku -blogiin ohjeeseen. Tällä kertaa noudatin täysin ohjetta ja olin äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. Ruoka maistui erinomaisesti myös lapsille. Helppo viikonlopun ruoka, joka valmistuu hiljalleen itsekseen uunissa.

Possun kaveriksi halusin tarjota kaalia ja kuten moni muukin on todennut kavikset maistuvat yleensä vielä paremmilta kun ne on paahtanut. Päädyin tähän Martha Stewartin yksinkertaiseen ohjeeseen. Paahdetut kaalit olivat ihan hyviä, mutta olin odottanut vahvempaa makua. Possun kaveriksi oiva valinta.


Pitkään haudutettu possukasler (4-5:lle):
700 g pala kassleria
1 pkt pekonia
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl tuoretta salviaa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
1,5 dl kanalientä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Ota kasler huoneenlämpöön 2h ennen valmistamista. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Sekoita keskenään tomaattipyree, valkosipulisilppu ja salvia. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Valele seos kasslerin pintaan. Peitä kasler kauttaaltaan pekonilla ja kiinnitä halutessasi puuvillalangalla. Kuumenna öljy (valurauta)padassa liedellä. Ruskista liha padassa kauttaaltaan. Kaada mukaan valkoviini ja kanaliemi ja anna kiehahtaa. Peitä kannella ja anna hautua uunissa 4 h. Kurkkaa puolivälissä ja lisää kanalientä, mikäli tarpeen. Ohjeessa luki, että leikkaa viipaleiksi ja nauti. Meidän kasler pala oli hautunut niin pehmeäksi, että hajosi paloiksi. Revin loputkin lihat paloiksi ja muutaman ruokalusikallisen nestettä otin padasta ja ripottelin lihojen pinnalle.


Paahdettu Kaali 6:lle:
1 pieni keräkaali n. 1kg
öljyä
1 tl kuminaa tai fenkolin siemeniä
suolaa, pippuria

Poista uloimmat huonot lehdet. Leikkaa kaali viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä ja laita suureen uunivuokaan. Ripottele pinnalle kuminat tai fenkolin siemenet. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa 200C n.45min.

4 kommenttia :

  1. Nyt näyttää kyllä hyvältä. Taidanpa pistää tämän itselleni kokeilu listalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi ja kätevästi tulee itsekseen uunissa :D.

      Poista
  2. Nam nam, mitä herkkuja!

    Olen aivan hullaantunut uunilihoihin! söin vuosia kaalini aina raakana, mutta kokeilin uunikaalia tänä syksynä ja on se vaan hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja ihan parhaita viikonloppu ruokia, kun aamulla laittaa uuniin ja päivälliseksi herkkua valmiina :D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...