sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Valentinin makkarapata

Sain kutsun osallistua Snellmanin kunnon lenkkimakkara resepti kilpailuun. Kilpailusivusto aukeaa maanantaina 18.2 osoitteeseen snellman.fi/fi/makkarareseptit. Käykää äänestämässä ja toivottavasti minun reseptiäni ;). Lenkit kisaan sponsoroi Snellman.

Vietimme perheen kera ystävänpäivää hiukan etukäteen ja valmistin kunnon lenkkimakkarasta makkarapataa ystävänpäivä teeman mukaisesti. Lopputuloksena maukas makkarapata, johon olin tyytyväinen.



Valentinin makkarapata:
500g Snellmanin kunnon lenkkimakkaraa
öljyä paistamiseen
2 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja tai kuorittuja luumutomaatteja
2dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 punaista paprikaa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pese paprikat ja puolita ne, poista kannat sekä siemenet. Laita paprikan puolikkaan kuori ylöspäin uunivuokaan. Laita vuoka uuniin keskitasolle ja paista kunnes paprikoiden kuori on kunnolla mustunut. Laita paprikat kulhoon ja peitä tiiviisti kelmulla. Kuori paprikat n. 15min päästä. Pilko paprikat kuutioiksi.

Kuori ja pilko sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia muutama minuutti padassa öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka kuullottamista hetki. Lisää säilötyt kirsikkatomaatit tai säilötyt luumutomaatit sekä tomaattipyree. Laita kumpaankin säilyketölkkiin desilitra vettä ja sekoita, sekä kaada pataan. Lisää savustettu paprikajauhe ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä 30min. Jos käytit luumutomaatteja, pilko tomaatit lastalla padassa pienemmiksi paloiksi.

Kuori lenkkimakkara ja siirrä ¼ lenkistä syrjään jos haluat paistaa sydänkoristeet annoksien pinnalle. Kuutioi loput lenkistä. Viipaloi ¼ lenkistä 1,5cm paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa pienellä sydänmuotilla sydämiä viipaleista. Kuutioi ylijääneet palat.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista kuutioitua lenkkiä kunnes kuutiot saavat väriä. Siirrä kuutiot pataan ja lisää pataan myös paprikat. Mausta pata suolalla ja pippurilla, lisää myös hienonnettu persilja ja basilika. Anna hautua vielä 15min. Tarkista maku.

Paista lenkistä leikatut sydämet pannulla öljyssä molemmilta puolilta rapeiksi. Tarjoile makkarapata perunamuusin kera. Lisää annosten pinnalle paistetut sydämet ja tuoretta persilijaa tai basilikaa.



4 kommenttia :

  1. Onnea kisaan, aikasta kivat palkinnot :)
    Minäkin juuri editoin reseptiäni kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, täytyy käydä katsomassa sinun ohjeesi. Ja tosissaan onnea kisaan :)!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...