maanantai 2. syyskuuta 2013

Bo Ssäm tai ainakin jotain sinne päin


Jääkaapissa oli possun lapaa ja purkkien loppuja, jotka piti käyttää pois. Revittyä possua jenkkityyliin on tullut tehtyä kesän aikana jo niin monta kertaa, ettei sille tielle lähdetty. Purkit viitoittivat tietä itään, joten sinne päin oli makumaailmassa lähdettävä.

Lopputuloksena oli herkullinen bo ssäm, tai ainakin jotain sen suuntaista. Annokseen piti lisätä vielä tuoretta korianteria ja chiliä, mutta kaupan sunnuntaivalikoimat olivat taas aika onnettomat. Maistui ilmankin, mutta suosittelen kuitenkin lisäämään niitä annokseen.

Viismauste olisi sopinut hyvin maustamaan kastiketta, mutta oli päässyt kaapista loppumaan. Yleensä bo ssämin kera tarjoillaan myös kimchiä ja erilaisia kastikkeita.

Bo Ssäm:
n. 1,2kg possun lapaa
Kastike:
½dl hoisinkastiketta
½ dl soijaa
2 rkl miriniä
2 rkl hunajaa
reilu rkl raastettua inkivääriä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 chiliä hienonnettuna siemenet mukana (itse käytin hot carrot chiliä)
(viismaustetta)
2dl vettä
Tarjoiluun:
keitettyä basmatiriisiä
salaatinlehtiä (salanova)
kurkkua
tuoretta korianteria hienonnettuna
tuoretta chiliä hienonnettuna

Ota possun lapa n. 2h ennen valmistusta huoneenlämpöön. Nosta lapa pataan ja sekoita kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Kaada kastike pataan ja valele liha kauttaaltaan.


Lisää pataan 2dl vettä ja laita kansi tiiviisti päälle. Nosta pata uuniin ja anna hautua 150C n.4h. Nosta lapa padasta ja revi haarukoilla pieniksi paloiksi.

Kaada lihan joukkoon padasta haluamasi määrä kastiketta, sekoita hyvin. Ota lautaselle salaatinlehti ja laita lehdelle riisiä, possua, kurkkua, chiliä ja korianteria. Kääräise rullalle ja haukkaa!

4 kommenttia :

  1. Mielettömän kaunistunnelmainen kuva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joskus sitä onnistuu kuvaamisessakin :).

      Poista
  2. Meillä ei ole tehty pitkään aikaan nyhtöpossua, nyt olisi jo korkea aika! Bo ssäm on kyllä tosi herkkua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on taas tehty jo miltei liian usein :). Täytyy pitää pieni tauko niin maistuu taas. Lapset ihastui ruoan käärimiseen salaatinlehtiin ja taisivat tehdä syömisessä ennätyksen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...