sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kermassa haudutettua lehtikaalia

Jääkaapin perukoilta löytyi pussillinen lehtikaalia ja päätin tehdä siitä nopean lisukkeen päivälliselle. Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt saada lapsia syömään lehtikaalia, mutta huonoin tuloksin. Tällä kertaa päätin kokeilla yleensä hyvin toimivaa salaista asettani eli kermaa. Haudutin hetken lehtikaalia kermassa ja kanaliemessä, lopputulos oli menestys. Kuvakin jäi miltei ottamatta, kun haudutettu lehtikaali teki kauppansa niin, että hädin tuskin jäi rippeitä tarpeeksi kuvaa varten.


Lisäkkeen herkullisuus oli itsellenikin yllätys ja tätä helppoa lisuketta tehdään varmasti meillä toistekkin. Haudutettu lehtikaali syötiin uunissa valmistetun possun ulkofileen kera. Sen verran muokkasin ulkofilee ohjetta, että hieroin sinapin lisäksi 1 rkl hunajaa lihan pintaan. Kerrassaan mainio ateria, joka ei myöskään ollut vaikea tai työläs.

Kermassa haudutettu lehtikaali:

1 rkl voita
3 banaanisalottisipulia
1 pussi lehtikaalia
1 dl vettä + 2 t kanafondia
2 dl ruokakermaa
mustapippuria myllystä
tarvittaessa suolaa

Kuori ja kuutioi sipulit. Huuhtele lehtikaalit ja irroita ruoti. Pilko lehtikaalit hiukan pienemmiksi. Kuumenna pannu ja lisää voi. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää lehtikaalit ja paista vielä muutama minuutti. Lisää kanaliemi ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua  kannen alla 10 minuuttia. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

4 kommenttia :

  1. Kuulostaapa hyvälle - täytyykin testata! Olen löytänyt lehtikaalin vasta nyt. Joku sanoi käyttävänsä sitä ihan salaatissakin. Oletko sinä testannut lehtikaalia kypsentämättömänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaali on niin hyvää ja ensi kesäkri suunnitteilla useampi lajike kasvimaalle. Olen kotimaista kokeillut raakana, mutta itse kyllä pidän enemmän kypsennetystä.

      Poista
  2. Kiitos ideasta. Pitääpä kokeilla. Meillä ei lapset myöskään ole suostuneet syömään lehtikaalia ja epäilen, auttaakohan meille edes tuo kerma ;). Mutta taidan tosiaan testata :)

    Anun kysymykseen vastatakseni omalta osaltani, olen käyttänyt lehtikaalia raakana smoohtiessa. Toimii :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä :). Itse leikkaan lehtikaalia myös todella pieneksi ja piilotan bolognesen joukkoon, eivät ole vielä huomanneet ;D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...