Tällä kertaa pysyttelin myös suhteellisen kiltisti ohjeessa, tosin tein keittoa hiukan suuremman määrän. Lasten kanapullista jätin kuitenkin chilin pois. Muutama ainesosa jäi myös pois ja ne ovat suluissa ainesosalistassa. Sitruunaruohoa on harvemmin tullut käytettyä, mutta tämän ohjeen myötä se on vieraillut usein keittiössämme. Sitruunaruohoa sisältäviä ohjeita luvassa siis lisää.
Nuudelikeitto kanapullilla:
4:lleKanapullat:
1 punainen chili3 salaattisipulia tai uusia sipuleita
400g broilerinjauhelihaa
1 rkl raastettua inkivääriä
1 luomu limen raastettu kuori
1 keltuainen
Keitto:
2 sitruunaruohoa3 valkosipulin kynttä
1-2 punaista chiliä
2 rkl seesamiöljyä
1 ½ l kanalientä
1 luomu limen mehu
(½ dl kalakastiketta)
½ dl soijaa (korvaa kalakastikkeen)
2 rkl ruokosokeria
5 salaattisipulia tai uutta sipulia
(100g sokeri herneitä)
150g munanuudeleita
Hienonna chili ja valkosipulin kynnet hyvin. Pilko salaattisipulit. Sekoita chili, raastettu limen kuori, valkosipulin kynnet, salaattisipulit, raastettu inkivääri ja keltuainen broilerinjauhelihan joukkoon. Muotoile pieniksi lihapulliksi ja nosta lautaselle odottamaan.
Laita sitruunaruohot mortteliin ja hakkaa kunnes sitruunaruohon pinta hiukan hajoaa. Poista chileistä siemenet ja hienonna ne. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet.
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, sitruunaruoho ja valkosipuli. Kuullota hetki varovasti etteivät pääse palamaan. Kaada liemi kattilaan ja anna kiehua kannen alla 5 minuuttia.
Lisää limen mehu, soija, sokeri ja seesamöljy. Lisää salaattisipulit ja nuudelit. Keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä. Nosta nuudelit pois liemestä neljään annoskulhoon.
Lisää liemeen kanapullat varovaisesti ja anna kiehua hiljalleen kannen alla kunnes pullat ovat kypsiä n. 7 minuuttia. Nosta kypsät kanapullat annoskulhoihin ja kaada lientä päälle. Koristele tuoreella mintulla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti