tiistai 5. elokuuta 2014

Mökkiruokaa = Chorizo-couscous

kustavi

Näistä maisemista on lomalta palattu ja arki alkanut. Vuorellinen pyykkiä odottaa kylpyhuoneessa ja väsyttää kun lomalaisen piti herätä aikaisin töihin. Palaan siis mielelläni hetkeksi lomatunnelmiin näiden kuvien ja mökkiruokareseptin kera.

kustavi kalliot

Mökillä tiskaus hoidetaan lihasvoimin ja silloin ovat kultaakin kalliimpia yhden kattilan / padan ohjeet. Chorizo-couscous syntyi huutavaan nälkään kaappien sisällöstä ja yllättäen osoittautui niin herkulliseksi, että on se myös nyt blogissa julkaistava.

chorizo couscous

Chorizo-Couscous:

4-6:lle
oliiviöljyä
2-3 uutta sipulia viipaloituna
1 solo valkosipuli hienonnettuna
400g tuore chorizoa
2 suippopaprikaa kuutioituna
400g tomaattimurskaa (mutti)
4 dl vettä
1 tl savustettua paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
3 dl couscousia

Tarjoiluun:

hienonnettua silolehtipersilijaa
sitruuna viipaleita

Kuumenna öljy kattilassa ja purista siskonmakkaroiden tapaan tuore chorizosta palloja kattilaan. Paista kunnes chorizo on rapeaa. Lisää paprika, sipulit ja valkosipuli, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Sekoita couscous ruoan joukkoon ja laita kattilan kansi kiinni. Ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 10 minuuttia. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi ja tarjoile sitruuna viipaleiden ja hienonnetun persilijan kera.

2 kommenttia :

  1. Yhden kattilan ohjeet ja grilli ovat meilläkin arvossaan. En kuulu niihin, joista tiskaaminen olisi kovin zeniä lisäävä puuha kesäpäivänä. Tai on se kolmen lautasen ajan ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kuulu minäkään :). Meillä tosin on (vielä) kolme innokasta tiskaajaa ja perunan pesijää, jotka tappelevat siitä kuka saa auttaa. Tätä intoa tuskin on enää montaa vuotta luvassa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...