perjantai 22. elokuuta 2014

Salaatti grillattusta munakoisosta ja kesäkurpisasta


Munakoiso ja kesäkurpitsa kuuluvat ainakin meillä olennaisena osana kesällä ruokapöytään. Vaikka nyt taidetaan jo olla valitettavasti syksyn puolella niin maistuu tämä salaatti taatusti vieläkin hyvältä. Toivottavasti sateet hiukan hellittäisivät sillä ensi viikolla olen lomalla.

Tämä yksinkertainen herkullinen lisäke syntyi siitä mitä sattui kotona olemaan. Toimii erinomaisesti grilliherkkujen lisäkkeenä, mutta myös ihan sellaisenaan. Yksinkertaista, helppoa ja herkullista voisi olla tämän salaatin markkinointilause.

Salaatti grillattusta munakoisosta ja kesäkurpisasta:


pieni munakoiso
suolaa
pieni kesäkurpitsa
öljyä
2-3 tomaatti koosta riippuen
100g fetaa

Kastike:

kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta lehtipersilijaa
2 rkl sitruunan mehua
3 rkl hyvää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Leikka munakoiso 1½ cm paksuisiksi kiekoiksi. Suolaa kiekot molemmilta puolilta ja anna itkettyä puolisen tuntia. Pyyhi suola ja tihkunut neste pois talouspaperilla.

Viipaloi myös kesäkurpitsat 1½ cm paksuisiksi kiekoiksi. Laita munakoiso ja kesäkurpitsakiekot leivinpaperilla päällystetylle pellille. Ripottele päälle öljyä ja laita uuniin grillivastuksen alle tai grillaa grillissä kunnes saavat kunnolla väriä.

Viipaloi tomaatit ja hienonna yrtit. Asettele kesäkurpitsa-, munakoiso- ja tomaattiviipaleet vuorotellen limittäin tarjoilulautaselle.  Murustele feta salaatin pinnalle.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja ripottele salaatin pinnalle. Anna maustua puolisen tuntia ennen tarjoilua. Herkuttele!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...