lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pata poron niskasta

Monena vuonna meille on syksyllä tullut puolikas poro pakkaseen. Nyt mukana oli ensimmäistä kertaa poronniskaa viipaleiksi leikattuna. Olen aikaisemmin valmistanut kokonaista lampaan niskaa, joten päätin samalla periaatteella kokeilla poron niskan valmistusta.



1 kg poron niska viipaleita
12 kiinteää perunaa
5 porkkanaa
200g selleriä
200g lanttua
4 sipulia
4 valkosipulin kynttä
voita paistamiseen
1 rkl katajanmarjoja
4 laakerinlehteä
suolaa, mustapippuria
1 l riistalientä

Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset. Kuori ja viipaloi sipulit. Asettele perunat ison uunivuoan/padan pohjalle. Ruskista poron niska viipaleet voissa pannulla ja nosta perunoiden päälle. Ruskista sipulit samassa pannussa ja kaada poron viereen/päälle. Ruskista loput juurekset samassa pannussa ja kaaada pataan. Kaada tilkka vettä pannuun ja irrota maut. Kaada vesi pataan. Mausta suolalla, pippurilla ja laakerinlehdillä. Kuumenna riistaliemi kiehuvaksi ja lisää joukkoon huhmareessa hienonnetut katajan marjat. Kaada liemi pataan. Laita pataan kansi tai peitä uunivuoka tiukasti foliolla ja siirrä uunniin. Paista 175C 2h. Poista kansi tai folio ja jatka paistamista 200C 30min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...