maanantai 14. maaliskuuta 2011

Pekonipasta ja uunikuivatut tomaatit

Pitkään on tehnyt mieli "kunnon pastaa" eli ei siis lapsiperheiden jauhelihakastiketta, jota lapsetkin suostuvat syömään. Nyt oli tarpeeksi energiaa, että jaksoin tehdä aikuisille eri ruoan. Ilmeisesti kevät aurigosta saatu jo akkuja ladattua. Maistui taivaalliselta!

Uunikuivatut tomaatit:
1 rasia miniluumutomaatteja
1 rkl balsamicoa
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl hunajaa
kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja pippuria

Huuhtele ja leikkaa tomaatit puoliksi. Sekoita muut aineet keskenään. Sekoita tomaatit joukkoon. Asettele tomaatit uunivuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Paista 225C 20-30min. Balsamico saattaa "kärähtää" vuoan pohjaan, mutta ei vaikuta makuun.

Pekonipasta:
n. 150g hyvää pekonia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl (ruoka)kermaa
(suolaa ja) pippuria
halutessasi potkua 1 peperoncino murustettuna

Keitä spagettia pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi pekoni ja lisää kylmään pannuun. Kuumenna pannu ja kun pekonit alkavat rapeutua lisää kuutioidut sipulit. Paista kunnes sipuli kullanruskeaa. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta pippurilla (suolalla ja peperoncinolla). Nosta spagettia lautaselle ja lisää pastakastiketta. Asettele tomaatit pinnalle. Tarjoile oliiviöljyn ja parmesan raasteen kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...