sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Taco ilta


Päätin kerrankin olla ahkera ja tehdä tex mexiä itse kaupan purkkien sijaan. Tämän makuelämyksen jälkeen jäävät kyllä jatkossa purkit hyllyyn! Valmiina ostettiin vain taco kuoria ja säilöttyjä jalopenoja. Tacojen täytteenä oli guacamolea, salsaa, jauhelihaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, jalopenoja ja ranskankermaa.

Guacamole:
 3 pientä kypsää avokadoa
1 limetin mehu
1/2 pieni punasipuli
1/2 pun.chili (siemenet poistettu)
suolaa
n.1 rkl silputtua korianteria

Halkaise avocadot ja poista kivet. Poista hedelmänliha kuoresta lusikalla. Purista limen mehu avokadojen päälle. Muussa haarukalla tahnaksi ja lisää suola. Lisää joukkoon hienoksi pilkottu sipuli, chili ja korianteri. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

Salsa:
1 pieni sipuli kuutioituna
1 pieni punasipuli kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pun.paprika kuutioituna
2 pun.chiliä ilman siemeniä hienonnettuna
500g tomaattimurskaa
1 prk tomaattisosetta (70g)
1 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 limen mehu
tabascoa
1/2 ruukku korianteria silputtuna

Kuullota sipuleita öljyssä muutama min. Lisää paprika ja chili. Paista n.5min. Lisää tomaattimurska ja sose. Lisää hunaja, suola ja pippuri. Anna hautua n.30min. Ota kasari levyltä ja lisää limenmehu, (tabascoa halutessasi) ja korianteri. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa muutama tunti.

Texmex jauheliha:
400g vähärasvaista nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli kuutioituna
1/2 punasipuli kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 pun.chiliä ilman siemeniä hienonnettuna
1 tl jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl oreganoa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl cayannepippuria
mustapippuria
suolaa
4 rkl itse tehtyä salsaa

Kuullota sipuleita paistinpannussa öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista hetki. Lisää chilit ja paista jauheliha kypsäksi. Mausta mausteilla ja lisää salsa. Anna hautua hetki.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...