torstai 5. heinäkuuta 2012

Kuningatarpiirakka ranskankermalla


Eli pakastimen tyhjennys edellisen vuoden marjoista osa1. Perinteiseen marjapiirakkaan, jossa on kermaviiliä kaipaa joskus vaihtelua ja ransakankerma toimii tässä tarkoituksessa hyvin. On toki myös hieman rasvaisempaakin. Itse teen marjapiirakat aina reilulla määrällä marjoja. Usein jopa tuplaan ohjeissa olevan määrän. Jos kyseessä on marjapiirakka niin pitäähän niitä marjoja nyt kunnolla olla ;). Muropohjan ohjeen olen muistaakseni Kinuskikissan sivuilta löytänyt.

Muropohja:
125g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.

Täyte:
3 dl vadelmia
3 dl mustikoita
2 tl perunajauhoja
300g ranskankermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
(1/2 sokeria)

Sekoita mustikat ja vadelmat. Lisää perunajauhot joukkoon. Kaada piirakkapohjan päälle. Sekoita loput täyteaineet ja laita halutessasi sokeria. Kaada tasaisesti marjojen päälle. Paista 200C noin 30min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.


2 kommenttia :

  1. Herkullisen näköinen piirakka=)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hyvää olikin ei kovin kauan pöydällä vanhentunut :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...