perjantai 13. heinäkuuta 2012

Hedelmäinen vuohenjuustosalaatti


Lasten kanssa vietin reilun viikon mummin kanssa mökillä Hämeessä. Hyttysiä oli aivan järkyttävät määrät, joten pienimmän pirpanan kanssa pysyteltiin aika paljon sisällä ja tuli loihdittua myös herkkuja (järkyttävät määrät) kun oli lapsenvahti apua tarjolla. Herkuttelun kyllä huomaa ja nyt taidan hetkisen ainakin hiukan keventää.

Tämän salaatin bongasin Maalaisunelma 6/2012-lehdestä. Ohje vaikutti todella herkulliselta ja salaatti hävisi lautaselta hetkessä. Paikallisesta kaupasta ei löytynyt vadelmanmakuista balsamicosiirappia vaan mansikanmakuista. En tiedä toimiko paremmin kuin vadelma, mutta käytimme siirappia usein muissakin salaateissa kun oli niin herkullista. Joka tapauksessa tästä ohjeesta uskoisin tulevan kestosuosikkini, mitä on pakko joka kesä tehdä.

Hedelmäinen vuohenjuustosalaatti
ohje 4:lle lisäkesalaattina (lehdessä suositeltiin grillatun lampaan kera nautittavaksi),
pääruokana kahdelle


2 persikkaa
0,5 l mansikoita
100g rucolaa
1 dl basilikanlehtiä
1 dl mintunlehtiä
200g vuohenjuustoa murustettuna
2 rkl vadelman (tai mansikan) makuista balsamikosiirappia
3 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa ja vastajauhettua pippuria

 Leikkaa persikat lohkoiksi ja puolita mansikat. Sekoita persikat, mansikat, rucola, basilika ka minttu suuressa vadissa. Murenna juusto päälle. Pirskottele päälle balsamico ja oliiviöljyu. Mausta suolalla ja pippurilla.
Itse laitoin pippuria varovaisesti ja sitä olisi saanut olla enemmän. Eikös se ole niin, että mansikka ja mustapippuri yhteen sopii

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...