sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Katajainen Poron uuniliha


Monen vuoden ajan meille on aina syksyisin tullut kokonainen poro paloiteltuna pakkaseen ja siitä syystä poroa meillä syödäänkin melkein jokatoinen viikonloppu. Luottomausteeksi porolle on löytynyt morttelissa suht hienoksi paukutettu katajanmarja-mustapippuri-merisuola yhdistelmä. Vaihtelun  vuoksi välillä tulee lisättyä valkosipulia ja rosmariinia.

Koko perheen suosikki ruoka luisista pata/keittopaloista on 5h miedolla lämmöllä uunissa hautuva poron uuniliha. Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja ensimmäinen oma versioni täältä.

Mausteseos:
1 rkl mustapippureita
1 rkl katajanmarjoja
1/2 rkl karkeaa suolaa

2 kg luista poronlihaa
vettä
sipulia
porkkanoita
valkosipuleita
halutessasi palsternakka tai kaskinauriit sopivat hyvin joukkoon

Hiero mausteseos lihoihin. Kuori ja kuutioi kasvikset. Laita uunivuokaan. Paahda 250C 30min. Kaada vettä pellille niin, että liha peittyy. Peitä vuoka foliolla. Alenna uunin lämpötilä 125C ja anna hautua 4,5h.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...