lauantai 15. syyskuuta 2012

Paahdettu tomaattikeitto


Anopin tuliaiskorista on riittänyt moneen ruokaan. Ihanat tomaatit olisivat olleet herkullisia varmaan ihan sellaisinaan, mutta jo jokin aikaa sitten olin Omenaminttu -blogista bongannut tämän ohjeen paahdettuihin tomaatteihin. Suurena tomaattikeitton ystävänä oli pakko päästä kokeilemaan paahdettuja tomaatteja keittoon. Keiton päätin aateloida iki-ihanalla mascarponella. Harmaa päivä muuttui huomattavasti mukavammaksi tämän herkullisen keiton myötä.

Paahdettu tomaattikeitto:
n. 1kg kypsiä tomaatteja 
1 iso punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 oksaa rosmariinia
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
ripaus chilihiutaleita
halutessasi ripaus sokeria
oliiviöljyä
2 dl hyvää kasvislientä
3 rkl mascarponea

Viipaloi tomaatit ja asettele pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi punasipuli sekä valkosipulit. Asettele pellille. Hienonna rosmariini ja ripottele pellille. Mausta chilillä, suolalla ja pippurilla. Jos teet keittoa talvella kannattaa talvitomaatteille ripotella hiukan sokeria. Ripottele oliiviöljyä pinnalle. Paahda 200C uunissa n. 30min.
Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Lisää paahdetut tomaatit ja liemi pelliltä. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua muutama min. Lisää mascarpone ja sekoita hyvin. Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Nauti hartaudella ;D.

2 kommenttia :

  1. Ihan mahtavia nää sun kasviruoka(sosekeitto) reseptit! Nousee vesi kielelle vähemmästäkin, ja sormet syyhyää päästä kokeilemaan!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kasviskeitot kuuluu omiin suosikki ruokiini näin syksyisin ja talvisin :). Täytyy tätä keitto itsekkin tehdä pitkästä aikaa :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...