torstai 17. tammikuuta 2013

Kikherne-Feta tortillat


Lähdin toteuttamaan Korianterilla ryyditetty kahviherne-fetasalaatti -ohjetta Tessa Kiroksen Hillasoilta oliivilehtoihin keittokirjasta, mutta lopputulokseksi tulikin jotain ihan muuta :). Taas siis iski tuttu vaikeus pysytellä alkuperäisessä ohjeessa. Keittokirja oli minulla unohtunut kirjahyllyyn, mutta kiitokset Kaikki äitini reseptit -blogiin muistutuksesta. Herkulliselta maistui tämäkin versio, mutta suippopaprika oli ehkä hiukan turha.

Kikherne-Feta tortillat (4:lle):
1 tlk kikherneitä valutettuna
1 dl oliiviöljyä
1 suuri punasipuli hienonnettuna
5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 isoa tomaattia kuutioituna
1-2 avocadoa kuutioituna
1/2 suippupaprika kuutioituna
kourallinen säilöttyjä jalopena hienonnettuna
200g fetajuustoa murustettuna
3/4 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
1 limen mehu
suolaa ja pippuria
Tarjoiluun tortilloja ja raskankermaaa

Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Kuullota punasipuli öljyssä pannulla. Lisää lopuksi valkosipuli ja jatka paistamista hetki. Anna jäähtyä. Sekoita sipulit, kikherneet, tomaattikuutiot, avocadot, paprikat ja jalopenot. Murenna fetajuusto joukkoon. Lisää korianteri, oliiviöljy ja limenmehu joukkoon. Mausta  suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimien tortillojen ja ranskankerman kera. Salsa saattaisi myös sopia joukkoon.


8 kommenttia :

  1. Herkullinen täyte, tätä voisi kokeilla seuraavan kerran tortilloja tehdessä :) yleensä sitä tulee niin orjallisesti laitettua aina samoja juttuja, vaihtelu kyllä virkistäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää tosissaan :) ja sopii varmasti myös pitaleivän sisälle niin kuin alkuperäisessä ohjeessa.

      Poista
  2. Meilläkin kirja on unohtunut hilloon, pitää käydä kaivamassa se sieltä esille. Siellä on vaikka mitä ihanaa, mutta jotenkin se on jäänyt muiden hyvien kirjojen jalkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen huomannut, että kirjat joissa on todella paljon ohjeita unohtuu kirjahyllyn perukoille helpommin, vaikka kirja olisi hyvä. Ei taida jäädä niin suuresta määrästä ohjeita mieleen mitään tiettyä johon palaisi ja kaivaisi kirjan luettavaksi hyllystä

      Poista
  3. Kikherneet ovat ihania ja tämä ohje kuulostaa tosi herkulta. Pitänee tosiaan kaivaa Falling Cloudberries hyllystä - onko se sama kirja ?

    VastaaPoista
  4. juu, ja mun mielestä jostakin syystä kirja on täynnä "kevätreseptejä"....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...