torstai 3. tammikuuta 2013

Ei avocadopasta vaan salaatti


Meillä syödään usein avocadoja koska kalaa emme voi syödä, joten hyviä rasvahappoja yritetään saada mm. avocadoista ja pähkinöistä. Eräänä iltana muutama avocado näytti siltä, että ne on nyt syötävä tai menevät huonoksi, joten eikun tuumasta toimeen. Jääkaappi oli aika tyhjä, mutta onneksi löytyi parmesanin loput, kuivahtanut pala maalaisleipää ja keräsalaatti. Lopputuloksena oli niin herkullisen yksinkertainen salaatti, että taatusti tehdään toistekkin.

Salaatin kruunasi laiskan kokin minuutin majoneesi valkosipulilla ja basilika ruukun lopuilla maustettuna. Äärettömän helpon minuutin majoneesin ohjeen löysin Herkkusuun lautasella -blogista opastusvideon kera. Ohje tosin toimii vain sauvasekoittimella. Kannattaa kokeilla, sillä äärimmäisen helppoa ja hyvää.


Avocadosalaatti 4:lle:
1 keräsalaatti
2-3 avocadoa koosta riippuen
muutama rkl sitruunamehua
pala parmesania
pala kuivaa maalaisleipää

Huuhtele salaatti ja kuivaa esim. salaattilingossa. Puolita ja viipaloi avocadot, ripottele sitruunamehu niiden pinnalle. Vuole parmesanista lastuja ja kuutioi leipä. Jos käytät tuoretta leipää voit paahtaa kuutiot rapeaksi pannulla. Asettele ainekset salaattikulhoon. Tarjoile majoneesin kera.

Minuutin majoneesi:
1 kananmuna
2 tl punaviinietikkaa
1 rkl Dijonsinappia
hieman mustapippuria
hieman suolaa
2 dl rypsiöljyä
1/2dl silputtua tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Laita muna, etikka, dijonsinappi, suola ja pippuri sauvasekottimen mukana tulleeseen korkeaan kulhoon. Laita sauvasekotin kulhoon ja käytä täysillä minuutin ajan. Ohje video löytyy täältä. Kaada majoneesi kulhoon ja mausta haluamallasi tavalla esim. basilikasilpulla ja valkosipulilla.  Tarjoile salaatin kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...