maanantai 28. tammikuuta 2013

Kookos-Ananastäytekakku


Viikonloppuna juhlittiin miehen syntymäpäiviä ja lapset halusivat leipoa kakun. En ole suuri makean ystävä, joten halusin tehdä raikkaan kakun päivänsankarin suosikki mauista kookoksesta ja ananaksesta. Innoitusta sain näistä ihanista kakuista.

Kakusta tuli ihanan raikas ja se hävisi nopeasti niin aikuistenkin kuin lasten suuhun. Lapset julistivat kakun yksimielisesti parhaaksi minkä äiti on koskaan tehnyt.  Ulkona oli jo alkanut pimetä kun kakkua nautittiin ja valitettavasti tämän parempaa kuvaa kakusta en saanut. Tosin kovin montaa sekunttia ei kuvaus aikaakaan ollut ennen kuin lapset äänekkäästi vaativat kakkua leikattavaksi :).

Kookoskakkupohja:
3 munaa
sokeria
2 rkl kookoshiutaleita
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Ota kolme samanlaista lasia. Riko munat yhteen lasiin. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin munia on. Kolmanteen lasiin laita kookoshiutaleet ja mittaa jauhoja päälle yhtä paljon kuin muita aineita. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita. Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää jauhot vähitellen varovaisesti sekoittaen. Voitele kakkuvuoka (käytin halkaisijaltaan 20cm olevaa irtopohjavuokaa) ja jauhota korppujauhoilla tai kookoshiutaleilla. Paista 175C n.20min. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Poista vuoka ja nosta kakkupohja ritilälle jäähtymään.

Kookos-ananastäytekakku (8:lle):
kostutukseen (reilunkaupan) ananastäysmehua
Täyte:
½ ananas kuorittuna ja kuutioituna erittäin pieneksi
½ prk lemon curdia
100g philadelphia tuorejuustoa, maustamatonta
Kuorrutus:
300g philadelphia tuorejuustoa, maustamatonta
4 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
kookoshiutaleita
kookoslastuja

Sekoita lemon curd ja tuorejuusto tasaiseksi tahnaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa. Laita alin kerros kakkuvadille ja kostuta ananasmehulla. Levitä ½ täytteestä kakkupohjalle. Ripottele ½ ananas kuutioista täytteen päälle. Nosta seuraava kerros päälle ja kostuta ananasmehulla. Levitä loput täytteet pohjan päälle ja ripottele vielä loput ananakset päälle. Kostuta päällimmäinen kakkupohjan kerros ananasmehulla ja nosta päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Leivitä tasaisesti kakun pinnalle. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja kookoslastuja. Tarjoile ja herkuttele!


6 kommenttia :

  1. Voi, miten tuo on kauniskin.

    Minä olen todennut yleensäkin ruoan kuvaamisen haastavaksi kolmen nälkäisen pojan pyöriessä jaloissa... valon puute on sen rinnalla pikkujuttu :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. älä muuta viserrä :). Pitäisi olla semmoinen miten otat kauniin ruokakuvan 10 sekunnissa kussi ;). Välillä ajatellut, että pitäisi syömisen jälkeen vasta kuvata, mutta ruokailun aikana saattaa pienten touhutessa ruoalle tai leivonnaisellekin käydä vaikka mitä...

      Poista
  2. Todella kaunis on, aivan unelma. Varmasti tosiaan myös herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kookoslastut olivat uusi tuttavuus ja toimivat hyvin koristeina.

      Poista
  3. Ihanan näköinen. Blogissani olisi sinulle tunnustus.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...