maanantai 19. elokuuta 2013

Helpot ja nopeat päärynäpiirakat


Lapset rakastavat leipomista ja viikonloppuisin usein leivommekin yhdessä. Leipominen on tosin viimeaikoina tullut astetta haastavammaksi, koska kuopus 2v. haluaa myös osallistua yhtä paljon kuin isommat sisarukset. Haastetta lisää myös kuopuksen tavattoman voimakas" minä itse" -  vaihe.

Olemmekin siirtyneet toistaiseksi helpot- ja nopeat kategoriaan leivonnan osalta. Onneksi näihin raameihin onnistuu yhdistää myös herkullisuus. Miehen tuomat pienet ranskalaiset päärynät päätyivät siis nopeiksi ja helpoiksi piiraiksi.

Pienet päärynät olivat juuri sopivan kokoisia voitaikinalevylle, joten siitä se ajatus sitten tällä kertaa lähti. Rosmariini on kasvanut kohisten ja päädyin kokeilemaan jo pitkään mietityttänyttä rosmariini/päärynä yhdistelmää. Kyllä kannatti, sillä toimivat erinomaisesti yhdessä.

Helpot ja nopeat päärynäpiirakat
5 levyä voitaikinaa
5 pientä päärynää
100g philadelphia tuorejuusta
reilu teelusikallinen vaniljasokeria
1 muna voiteluun
n. 2 rkl tomusokeria
1 rosmariinin oksa
5 nokaretta voita

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori päärynät, puolita ja poista siemenkota. Viipaloi päärynät.

Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri hyvin keskenään. Laita voitaikinalevyt leivinpaperilla peitetylle pellille. Lusikoi tuorejuustoseosta 2 tl levyn molempiin päihin. Levitä tuorejuustoa hiukan.

Voitele näkyviin jäänyt voitaikina munalla. Asettele päärynäviipaleet tuorejuuston päälle. Sihtaa päärynöiden pinnalle tomusokeria.

Aseta nokare voita ja rosmariininlehtiä jokaisen päärynänpuolikkaan päälle. Paista piiraita 225C n. 12min. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

4 kommenttia :

  1. Ai, teilläki on "minä itse"-vaihe menossa. Meillä siihen liittyy vielä "minä haluan"...
    Päärynää on ihanaa piirakoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sen lisäksi minun ja nahistelun määrän voi vaan arvaa sisarusen kanssa :D. Pienet päärynät oli kyllä erityisen hyviä.

      Poista
  2. Meillä tykätään kanssa näistä, tosin sillä muutoksella että laitetaan aurajuustoa puolikkaiden päärynöiden koverrettuun kotaan ja valellaan sitruunanmehulla,nam =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa hyvältä versiolta, täytyy ihan pistää itselle muistiin. Kiitos vinkistä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...