maanantai 26. elokuuta 2013

Vielä on kesää jäljellä - Spaghetti al Limone


Vielä on kesää hetken jäljellä ja ehtii valmistaa tätä herkullista kesäspagettia. Spaghetti al limone on ehdottomasti kausiruokaa ja tulee valmistaa kesällä tuoreista herneistä. Jään malttamattomana odottamaan seuraavan kesän ensimmäistä hernesatoa, sillä tämä spagetti vei kielen mennessään.

Tein nostalgiamatkan häämatkaamme lukemalla keittokirjaa Italian Basics, jonka ostin jo 7 vuotta sitten matkaa varten. Tämä ohje osui heti silmääni ja koko kesä on sitä pitänyt valmistaa. Nyt taisikin olla jo viimeiset hetket käsillä tuoreiden herneiden suhteen.

Spagetti maistui ihanan kesäiseltä syksyn jo kolkuttaessa ovella. Herneet jouduin ostamaan kaupasta, sillä fasaanipesue oli käynyt tyhjentämässä lasten hartaasti vaalimat hernepenkit. Ensi kesänä kuulemma pitää tehdä penkkeihin fasaaneille kieltomerkit, että ymmärtävät jättää herneet rauhaan. Lasten logiikka on hurmaavaa.

Spaghetti al Limone
4:lle
500g spagettia
2 valkosipulinkynttä
2 luomusitruunaa kuori raastettuna
2rkl puristettua sitruunan mehua
1 rkl voita
200g riivittyjä herneitä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Laita neljä litraa vettä kiehumaan  kattilaan. Lisää 1 rkl (meri)suolaa kattilaan kun vesi kiehuu. Lisää spagetti ja keitä al denteksi.

Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruunat juuresharjalla kuuman veden alla ja kuivaa ne. Raasta kuoret ohuelti niin ettei valkoista osaa tule mukaan. Puolita toinen sitruunaa ja purista siitä mehua 2 rkl verran. 

Sulata voi kattilassa ja hauduta herneitä ja valkosipuleita siinä muutama min. Lisää kerma ja raastettu sitruunankuori. Keitä seosta keskilämmöllä kunnes se sakenee.

Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pasta siivilässä ja sekoita se kastikkeeseen. Annostele lautasille. Itse lisäsin vielä hyvää oliviiviöljyä ja raastoin parmesania annoksiin.

8 kommenttia :

  1. Todella herkullisen näköinen pasta :) sitruuna ja herneet toimivat varmasti ihanasti yhteen tässäkin pastassa. Ehkä sitä vielä ehtisi itsekin pyöräyttämään hernepastaa kesän viimeisistä herneistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä pasta kuului niihin ruokiin, että kehtaisiko nuolla lautasen sekä kattilan ;D.

      Poista
  2. Upea ohje ja kuva! tätä on pakko kokeilla

    VastaaPoista
  3. Nam! Tuon täytyy olla herkullista. Laitetaan muistiin.. Onneksi vielä saa herneitä niin ei tarvitse ensi kesään odotella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Onneksi niitä vielä saa, tosin itse jouduin jo hiukan etsimään.

      Poista
  4. Uusia ideoita etsiessäni siihen,mitkä ruoka- aineet voisivat nyt tutustua
    toisiinsa ja solmia herkullisia suhteita keittiössäni löytyivät nämä sivut. Paljon katseltavaa ja luettavaa, sain hyvän lukuvinkin täältä kirjojen suurena ystävänä. Mukavia syyspäiviä !


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kokkailuistani on iloa muillekin :). Mukavia syyspäiviä myös sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...