perjantai 10. tammikuuta 2014

Mustajuuri Gratiini


Tässä (vihdoin ja viimein) lupaamani mustajuuri gratiinin ohje. Hieman on taas vaikeuksia löytää aikaa bloggaamiseen ja myös siihen kokkaamiseen. Kuvakin on kaikkea muuta kuin hyvä ja hiukan yritin pelastaa tilannetta kuvankäsittely ohjelmalla kikkailemalla. Pääasiahan on tietysti maku ja siinä ei tämän reseptin kohdalla todellakaan ole mitään moitittavaa.

Mustajuurigratiini:

2-4:lle lisukkeena
500g mustajuuria
1 dl kermaa
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
1 dl raastettua gruyere juustoa

Pese mustajuuret hyvin ja kuori veden alla tummumisen ehkäisemiseksi. Puolita mustajuuret, että mahtuvat hyvin kattilaan. Nosta mustajuuret heti vedellä täytettyyn kattilaan ja keitä n. 5min.

Voitele pieni uunivuoka ja nosta keitetyt mustajuuret siihen. Ripottele sitruunan mehu mustajuurien päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää uunivuokaan vielä kerma ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut tarpeeksi väriä.

6 kommenttia :

  1. Nam, kuullostaa todella maukkaalta. :) Pitäisikin ottaa mustajuuri testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua oli, mustajuuri nousi kyllä omaksi suosikikseni.

      Poista
  2. Oi,oi näyttää herkulliselle,

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa herkulliselta. Mustajuurta kokeilin kasvattaa useampi vuosi sitten. Sinä vuonna ei isoa satoa saatu. Taisi olla aika lyhyt kesä silloin. Jotain kuitenkin maisteltavaksikin saatiin. Nyt ensi kesänä olisi tarkoitus ottaa uusi yritys. Venäläisen jättiläisen siemeniä on ostettuna. Vähän vieraaksi mustajuuri on jäänyt, kun ei ole tullut ostettua kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä jätettiin kerran syksyllä vielä maahan kun eivät olleet tarpeeksi isoja. Keväällä saatiin sitten herkutella kunnon kokoisilla mustajuurilla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...