sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Belugalinssejä vuohenjuuston, punajuuren ja tillivinegreten kera

belugalinssi salaatti

Blogi on viimeaikoina päivittynyt hiukan verkkaisempaan tahtiin. Arjen pyörittäminen on vienyt kaiken energian, eikä sitä ole enää oikein postauksia varten riittänyt. Tosin arkeen on lähiaikoina kuulunut mm. työpaikan vaihdos, opiskelua, kiivas remontointi ja vesirokko.

Suosikki harrastukseni eli blogien lukeminenkin (ja se kommentointi) on jäänyt hävettävän vähälle, koska työmatka taittuu nykyään autolla eikä junalla. Työmatkan aikana oli ennen hyvin aikaa lukea rauhassa, mutta nyt on löydettävä jostain muualta se oma hetki tähän harrastukseen.

Uusi työmatkani kulkee Jumbon ohi ja pääsinkin työpäivän jälkeen pistäytymään hulluilla päivillä. Päivän olin valinnut kuvastosta ihanan kirjan perusteella, hurmaavan Rachen Khoon the Little Paris Kitchen -keittokirja oli nimittäin saatava.

Perjantain kunniaksi päätin kokata heti kirjasta linssejä punajuuren, vuohenjuuston ja tilliviegreten kera. Alkuperäisessä ohjeessa keittokirjassa linsseinä käytettiin (tietenkin) puy -linssejä, mutta lähimarketista niitä ei löytynyt ja joduin tyytymään belugalinsseihin. Hyvin toimivat kyllä nekin ja ruoka oli aivan mahtavaa. Yksinkertaista ja niin herkullista! Taidan kokata tämän keittokirjan kannesta kanteen.

Toivotaan, että uusi arki alkaa pyöri pian mallikkaasti ja harrastamiseenkin löytyisi hiukan aikaa. Älkää siis kadotko minnekään, kyllä blogia on tarkoitus ihan aktiivisesti vielä kirjoittaa :).

vuohenjuusto linssisalaatti

Belugalinssejä vuohenjuuston, punajuuren ja tillivinegretin kera

2:lle lounaaksi tai 4:lle alkupalaksi
200g Beluga tai Puy linssejä
1 laakerinlehti
muutama oksa timjamia
suolaa, mustapippuria
2 isoa punajuurta keitettynä (alkuperäisessä ohjeessaa 1)
iso kourallinen salaatinversoja (esim. mimis)
200g pehmeää vuohenjuustoa
oliiviöljyä

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen laakerinlehti, timjamin oksat ja suola. Valuta linssit hyvin ja anna jäähtyä hetki. Jaa linssit lautasille. Sekoita linssien joukkoon salaatinversot.

Kuori punajuuret ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Jaa viipaleet lautasille. Murustele vuohenjuusto päälle. Ripottele hiukan oliiviöljyä pinnalle. Valmista tillivinegrette. 

Tillivinegrette:

½ nippu tilliä varsineen (tai ruukullinen)
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
ripaus sokeria

Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Ripottele annosten pinnalle. Tarjoile ja nauti!

2 kommenttia :

  1. Älä huoli, tää on niin kiva blogi että varmasti kurkistelen tänne säännöllisesti! Arkistoista löytyy aina herkullisia aarteita joihin palata, ei haittaa yhtään vaikkei uusia ohjeita koko aikaa tulisikaan. Aurinkoista kevättä sinulle! Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja aurinkoista kevättä myös sinulle!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...