keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Revittyä possua (taas) eli soijassa haudutettua kassleria

Jälleen kerran meillä herkuteltiin revityllä possulla, tällä kertaa maukumaailmaa haettiin idästä lännen sijaan. Itse asiassa suunnitelmana oli grillata kasslerpihvejä, mutta osui niin huonot ilmat muutama viikonloppu sitten, että kassler päätyi uuniin hautumaan. Marinointiliemi muuttui siis haudutusliemeksi, mutta hyvää tuli näinkin.


Marinointi/haudutusliemeen päätyi sitruunaruohoa, soijaa, paahdettua seesamiöljyä, inkivääriä, valkosipulia, chiliä ja limen mehua. Lopputulos oli piristävän erilainen aikaisempiin versioihin, joita löytyykin jo huomattava määrä. Remontti kiireiden keskellä revittyä possua laitettiin ihan kaupan sämpylöiden väliin soijamarinoitujen kurkkujen, varhaiskaalin ja soijamajoneesin kera. 

Soijamajoneesin reseptin muokkasin uusimman GR:n ohjeesta. Käytin valmista majoneesia, jonka maustoin soijalla ja seesamiöljyllä. Majoneesista tuli jännän makuista, mutta se sopi erinomaisesti näihin burgereihin. Itse olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja voin lämpimästi suositella reseptiä.

 revitty possu burgeri

Soijassa haudutettua kassleria:

800g kassleria
1 dl soijaa
3 limen mehu puristettuna
½ dl paahdettua seesamiöljyä
6 cm pala inkivääriä kuorittuna ja ohuelti viipaloituna
5 valkosipulin kynttä viipaloituna
1-2 chiliä siemenet poistettuna ja viipaloituna
2 sitruunaruohoa
Tarjoiluun:
sämpylöitä
varhaiskaali suikaleita

Laita kassler pataan. Valmista haudutusliemi sekoittamalla soija, seesamiöljy ja valkosipuli, chili sekä inkivääri viipaleet. Kaada pataan lihan päälle. Käytä sitruuna ruohoja morttelissa niin, että pinta hiukan rikkoontuu. Lisää pataan.

Voit halutessasi antaa lihan marinoitua yön yli tai laittaa suoraan uuniin 150 asteeseen ja antaa hautua vähintään 3 tuntia. Nosta liha pois padasta ja riivi haarukoilla suikaleiksi. Siivilöi padan liemi ja sekoita haluamasi määrä lientä lihan joukkoon. Tarjoile sämpylöiden, varhaiskaali suikaleiden, soijamajoneesin ja soijassa marinoitujen kurkkujen keraSoijamajoneesi:

1 dl valmista majoneesia (hellmans)
2 tl soijaa
1 tl paahdettua seesamiöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa 15min ennen tarjoilua.

Soijamarinoidut kurkut:

1 pieni kurkku viipaloituna
1 rkl soijaa
1 rkl paahdettua seesamiöljyä

Sekoita soija ja seesamiöljy, kaada kurkkuviipaleiden joukkoon ja anna marinoitua 30min ennen tarjoilua.

2 kommenttia :

  1. Ona kivat purilaiset varhaiskaalilla ja soijamarinoiduilla kurkuilla! en ole soijamarinoituja kurkkuja koskaan tehnytkään, kuulostaa kivalta makuyhdistelmältä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Hyvät olivat maut ja piristävän erilaiset.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...