keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Savustetut Valkosipulit

savustetut valkosipulin kynnet

Juhannuksena kokattuihin ruokiin ei voi siirtyä ennen tätä postausta. Juhannusaattona savustin savustuspussissa kaasugrillissämme valkosipuleita. Hieman jännitti löytyykö pussin pohjalta hiiltyneitä möykkyjä, mutta onneksi näin ei käynyt. Lopputulos oli jotain aivan mahtavaa!!!

Hullaannuin savustettujen valkosipuleiden mahtavaan makuun ihan täysin ja sen jälkeen niitä on ollut miltei joka ruoassa. Näitä ei voi hehkuttaa liikaa ja taatusti esiintyvät "muutamissa" resepteissä blogissa kesän aikana. Kannattaa siis kerralla savustaa isompi satsi. Itse suunnittelen jo seuraavaa savustus kertaa, sillä kuusi valkosipulia on jo huvennut jonnekin.

Lohdutukseksi niille, joilla ei ole mahdollisuutta savustukseen: näin valmiiksi savustettuja valkosipuleita kaupan hyllyllä.

savustetut valkosipulit


Savustetut Valkosipulit:

6 kokonaista valkosipulia
savustuspussi (hickorylastu)

Avaa savustuspussi ja laita valkosipulit ihan pussin perälle. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi grilliin niin, että suoraan valkosipuleiden alla ei ole lämpöä. Kaasu grillissä laita pussi niin, että vain pussin tyhjäosa on kaasupolttimen päällä. Hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan ja laita pussin tyhjä osa hiilien päälle. Anna pussin olla grillissä n.40 minuuttia. Älä avaa pussia vaan anna valkosipulien jäähtyä rauhassa pussissa n. tunti.

Savustettua valkosipulia sisältäviä reseptejä tulossa blogiin pian roppakaupalla.

 savustuspussi


6 kommenttia :

 1. Näitä täytyy kokeilla! Joko pussilla tai mökillä savustimella, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, nämä tosin aiheuttavat riippuvuutta ;)

   Poista
 2. Savustettua valkosipulia tulee nyt vastaan siellä sun täällä ylistyste kera. Taitaa olla pakko viritellä pönttö tulille. Jään odottamaan niitä reseptejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt löytyy uusimmasta postauksesta savustettua valkosipulia parista soossista. Näitä on suorastaan pakko kokeilla :).

   Poista
 3. Grillin puuttuessa onnistuiskohan savustuspussissa saunan kiukaalla, jos ei ihan suoraan kuumimmille kiville laittais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos valkosipuleiden alla on suoraan lämpöä saattavat herkästi palaa, joten en uskalla luvata onnistumista. En ainakaan savustaisi 40 minuuttia, vaan vähentäisin aikaa ja silloin kannattaa myös hiukan kuoria päällimmäisiä kerroksia valkosipuleista niin tarttuu savuaromi helpommin lyhyemmässä ajassa. Pussista tulee yllättävän paljon savua eli siihen kannattaa varautua.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...