maanantai 27. syyskuuta 2010

Lounassalaatti

Reilu lounassalaatti yhdelle hengelle
1/2 ruukkua salaattia
1/3 kurkku kuutioituna
1 tomaatti lohkoina
1/2 pun.paprika suikaleina
100g salami suikaleita
2 kananmunaa keitettynä ja lohkoina

Sekoita aineet.

Kastike
3rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
suolaa, pippuria
1 tl hunajaa
Sekoita

Kasvis pastakastike

2 sipulia kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1kg tomaattimurskaa
2dl kasvislientä
2 laakerinlehteä
rosmariinia
timjamia
mustapippuria
1 pussi rainbown grillattuja kasviksia

Kuullota sipuleja öljyssä 10min. Lisää tomaattimurska, mausteet ja kasvisliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 1h. Lisää pakastekasvikset ja anna kiehua 10-15min. Tarjoile spagetin ja parmesan raasteen kera.

Nachot

1 pussi tai 1/2 isosta pussisata nachoja
Täyte:
1 pieni punasipuli kuutioituna
1 oranssi paprika kuutioituna
150g salamisuikaleita
1 prk valkosipuli salsaa
1 prk jalapeno viipaleita
juustoraastetta oman maun mukaan

Sekoita täytteen aineet ja laita lomittain nachojen kanssa öljyttyyn uunivuokaan.
Itse käytin piirakkavuokaa. Paista uunissa 200 C n. 15min.
Tarjoile ranskankerman kera.

lauantai 25. syyskuuta 2010

Mansikkakiisseli

5dl sulatettuja mansikoita liemineen
8 dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4rkl perunajauhoja
1dl vettä
sokeria pinnalle

Laita marjat, vesi ja sokerit kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita perunajauhot veteen.
Kaada ohuena nauhana kattilaan kokoajan sekoittaen.
Kaada kulhoon ja ripottele sokeri pinnalle.

Makkarastroganoff

6 makkaraa kuutioituna
1 iso sipuli kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500g paseerattua tomaattia
2rkl kasvisfondia
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
2 isoa suolakurkkua kuutioituna
1 prk smetanaa

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit.
Lisää makkarat ja paista hetki.
Lisää tomaatti ja fondi. Mausta mausteilla.
Anna hautua 10min.
Lisää suolakurkut ja smetana kuumenna.
Tarjoile perunamuussin kera.

maanantai 20. syyskuuta 2010

Valkosuklaa-omenapannacotta

Hesarin ruokaliitteen valkosuklaa-omenapannacotta reseptiä piti heti päästä kokeilemaan. Oli todella hyvää. mutta ohjeesta poiketen ainakin minun pannacotta hyytyi yön yli jääkaapissa. Aikaisemmin ei olisi onnistunut kiisselin laitto päälle. Kuva aika onneton ja kalpenee hesarin kuvan rinnalla :).

Omenakiisseli:
  • 1 pienehkö omena
  • 3 dl omenatäysmehua
  • 2 rkl perunajauhoja
  • ripaus sokeria
 
Pannacotta:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
 
Koristeluun:
  • vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
  • ripaus kanelia
 
 Kuori omena, poista siemenkota, leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Mittaa kattilaan omenatäysmehu ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta kattila heti levyltä ja lisää kiisseliin omenakuutiot. Ripauta päälle sokeria, ettei kiisselin pintaan muodostu kuorta.
Valmista pannacotta. Mittaa kattilaan 1 dl kermaa, ja jätä toinen desi kermapurkista vaahtoa varten. Sulata valkosuklaa miedossa lämmössä kermaan. Lisää vaniljasokeri.
Nosta kattila altaaseen kylmään veteen ja jäähdytä välillä sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt sekoita joukkoon jogurtti.
Jaa seos sopivankokoisiin laseihin tai kuppeihin. Lisää päälle omenakiisseliä.
Vatkaa kerma läysähköksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Koristele annokset kermavaahdolla ja ripauta hiukan kanelia päälle.

Lindströmin mureke

Innostuin pastanjauhantaa blogia lukiessani kokeilemaan maku-lehden lindströmin mureketta. Tosin tietysti piti heti päästä muokkaamaan reseptiä.

4dl vettä
2 dl korppujauhoja
2 sipulia kuutioituna ja pannulla paistettuna
5 pientä punajuurta keitettynä ja raastettuna
2 isoa omenaa raastettuna
2 munaa
700g naudanjauhelihaa
3 rkl kapriksia
suolaa, mustapippuria

Sekoita vesi ja korppujauhot anna turvota.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Vaatii muuten ison kulhon.
Muotoile murekkeeksi pellille ja paista 200C 45min.

Hyvää oli täytyy tehdä toistekkin.

maanantai 13. syyskuuta 2010

Omenakorvapuustit

Nämä olivat niiiin hyviä ettei taideta tavallisia tehdä enää ollenkaan :).
5dl maitoa kädenlämpöistä
50g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
n. 15 dl jauhoja
150 voita tai margariinia sulatettuna

Sekoita hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Vatkaa joukkoon muna. Alusta joukkoon jauhot. Lisää loppuvaiheessa voi. Anna kohota vähintään 30min.

Täyte:
3 isoa omenaa ohuiksi siivuiksi siivutettuna ja vielä veitsellä pienittyna
voita tai margariinia
fariinisokeria
kanelia

Jaa taikina kahtia ja kauli ohueksi levyksi. Voitele kauttaaltaan voilla. Ripottele fariinisokeri taikinalle. Lisää myös omenan palat ja kaneli.
Kääri rullaksi ja leikkaa paloiksi. Paina kuten tavalliset korvapuustit. Anna kohota liinan alla 15 min. Voitele munalla ja ripottele raesokeria pinnalle. paista 200C 12-15min.

Iltapala salaatti

1 rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
1/2 kurkku kuutioituna
1 kerä jääsalaatti pestynä ja revittynä
6 aurinkokuivattua tomaattia pienittynä
150g polarjuustoa kuutioituna
1 pussi rainbow paahdettuja cashewpähkinöitä

Sekoita kaikki aineet ja tarjoa heti.

Papaijarahka

500g rahkaa
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
1 prk papaijaa
1 iso prk persikanpuolikkaita
1 prk jam it papaija lime hilloa
sokeria tarvittaessa

Kuutioi säilyke hedelmät ja yhdistä kaikki aineet.
Anna maustua jääkaapissa hetki.
Oli todella hyvää. Täytyy kokeilla muitakin Jam It hilloja oli juuri minun makuuni eli eivät kovinkaan makeita.

Kikhernepihvit

2 prk kikherneitä soseutettuna
1/2dl korppujauhoja
1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
1 muna
 2 porkkanaa raastettuna
1 sipuli kuutioituna ja kuullotettuna
1 valkosipulin kynsi puristettuna
jeeraa
mustapippuria

Sekoita korppujauhot ja jogurtti. Anna turvota.
Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile pihviksi pellille ja paista 200c 15-20min.

torstai 9. syyskuuta 2010

Jauhelihaburritot

1 pkt (6kpl) täysjyvätortilloja
1 sipuli kuutioituna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pussi taco maustetta (santa maria)
400g jauhelihaa
1 tölkki valkoisiapapuja tomaattikastikkeessa
200g herne-maissi-paprikaa
500g tomaattimurskaa
oreganoa
jeeraa
chilirouhetta
mustapippuria
juustoraastetta

Kuullota sipulit öljyssä ja lisää jauheliha. Paista kypsäksi. Lisää taco mauste ja sekoita hyvin. Lisää pavut kastikkeineen ja herne-maissi-paprika. Anna hautua miedolla lämmöllä 10min. Sekoita tomaattimurska ja mausteet. Täytä tortillat jauhelihalla ja kääri rullalle. Asettele vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle tomaattimurska ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 200 15-20min.

maanantai 6. syyskuuta 2010

Taivaalliset timjamisämpylät

1 prk kermaviiliä
2 dl  vettä
2 rkl leipäsiirappia
suolaa
3 tl kuivattua timjamia
1 pussi kuivahiivaa
2 dl luomu kaurahiutaleita
2 dl valion arki juustoraastetta
2 sipulia kuutioituna ja ruskistettuna pannulla
8-10dl luomu hiivaleipäjauhoja
1 dl öljyä

Kuumenna vesi kuumaksi ja sekoita kermaviiliin. Nyt lämpötila pitäisi olla hiivan tarvitsemat 42C. Lisää mausteet. Sekoita hiiva 1 dl jauhoja ja lisää seokseen. Lisää kaurahiutaleet, sipulit ja juustoraaste. Alusta puolet jauhoista taikinaan. Lisää öljy. Alusta loput jauhot. Anna kohota 30min. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota 5 min. paista 225c 12-15min.

Oliivi-broileripata

olipa kerran erittäin väsynyt äiti on tämän reseptin syntytarina :). Kerrankin onnistui näistä lähtökohdista sillä mieskin jopa kommentoi ruokaa ja vielä sanoilla todella hyvää.

1,5kg kariniemen kananpojan koipipaloja
1kg tomaattimurskaa
3dl kanalientä
1 prk kivettömiä vihreitä oliiveja valutettuna
2 isoa sipulia puolitettuna ja viipaloituna
1 rkl meiran välimerenyrttimauste seosta
mustapippuria myllystä
2 tl paprikajauhetta
valkosipulirouhetta

Kaikki ainekset isoon kattilaan ja sekoita hyvin.
Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä 11/2-2h.

perjantai 3. syyskuuta 2010

Paistettu riisi

4 hengen annos keitettyä pitkää riisiä
3-4 munaa
3-4 rkl vettä
300g maustamattomia broilerinsuikaleita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
200g herne-maissi-paprikaa
200g purjoa
mustapippuria
soijaa

Vatkaa munat ja vesi sekoisin.
Kuumenna öljy kuumaksi paistinpannussa.
Lisää munat ja paista  kypsäksi kokoajan sekoittaen.
Kaada munat kulhoon odottamaan.
Lisää öljyä ja paista broilerinsuikaleet kypsiksi.
Mausta pippurilla. Kaada broilerit myös kulhoon odottamaan.
Lisää öljyä ja valkosipulit. Lisää kasvikset.
Sekoittele kunnes ovat sulaneet. Lisää riisi ja paista hetki.
Lisää munat ja broileri. Sekoita kunnolla.
Mausta soijalla. En osaa tarkkaa määrää sanoa. Kannattaa maistella.
Riisin keitinveden muuten maustoin fondilla.

Kukkakaalia ja broileria intialaisella mausteseoksella

2 isoa sipulia pulitettuna ja suikaloituna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
öljyä
1 rkl meiran intialainen mausteseosta
1 pkt karinieman mango-chili broilerin paloja
500g kookosmaitoa
1 pakastepussi kukkakaalia
mustapippuria
1 rkl kanafondia

Kuullota sipuleita wokissa, kunnes saavat kunnolla väriä.
Lisää mausteseos ja sekoittele hetki.
Lisää broilerin palat ja paista kypsiksi.
Lisää kookosmaito ja mausteet.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kukkakaali ja anna kiehua hiljalleen riisin keiton ajan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...