maanantai 6. kesäkuuta 2011

Poron routapaisti

Kesällä kuumalla ilmalla minun tekee mieli kylmää ruokaa. Paistista riittää seuraavaankin päivään esim. salaattiin tai leivän päälle. Resepti sopii hyvin myös kesäjuhliin koska tehdään etukäteen. Kerran aikaisemmin olen tehnyt routa/jääpaistia hirvestä, mutta nyt päätin kokeilla miten onnistuu poronpaistista. Itse käytin luullista paistia arvelisin, että oli "kinkku" osa porosta. Reseptin muokkasin tästä Glorian Ruoka&Viini lehden reseptistä.


4kg luullinen pakastettu poronpaisti

Jälkimarinadi:
2l vettä
300g (karkeaa)merisuolaa
2 dl sokeria
1 1/5 dl soijaa
15 kokonaista mustapippuria
15 katajanmarjaa
6 laakerinlehteä
3 oksaa rosmariinia hienonnettuna
5 oksaa timjamia

Kiehauta marinadin ainekset niin, että sokeri ja suola ovat sulaneet. Anna jäähtyä. Nosta jäinen paisti ritilälle ja laita vedellä täytetty pelti alle (lisää tarvittaessa vettä paistamisen aikana). Paista 100C n.8h kunnes sisälämpötila on 65 (medium) (tai 70 kypsä). Laita paisti jälkimarinaadiin ja jääkappiin. Anna marinoitua yön yli n.10h. Leikkaa ohuksi siivuiksi ja tarjoile.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...