Tämä kakku on muunnelma tästä banaanikakusta. Mielestäni tämä suklainen versio on huomattavasti parempi. Kakkua ei taida kovin pitkään olla jäljellä. Tämä resepti sopii hyvin lasten kanssa tehtäväksi. Banaanin muussaus haarukoilla oli lapsista hauskaa sekoittamisesta puhumattakaan.
4 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
150g voita
150g tummaasuklaata
2 dl kermaviiliä
2 munaa
3 banaania
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Muussaa banaanit ja lisää niihin sulatettu suklaa, kermaviili ja munat. Lisää kuivat aineet banaanisoseeseen ja nostele sekaisin. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa n. 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.
Kuorrutus:
100g tummaasuklaata
0,5 dl kermaa
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Kuumenna kerma kattilassa älä kuitenkaan kiehuvaksi. Sekoita kerma ja sulatettu suklaa. Anna jäähtyä. Jatka jäähdytystä jääkaapissa. Levitä kakun pinnalle kun seos on jäähtynyt tarpeeksi paksuksi.
Näyttää ja kuulostaa herkulliselta! :-)
VastaaPoistahttp://www.crumblesforeveryone.blogspot.com/
Oli kyllä todella makoisaa! Kiitos reseptin jakamisesta :)
VastaaPoistaMukavaa, että muutkin onnistuvat resepteilläni :).
VastaaPoista