sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Mehevä banaanikakku

Banaanit olivat päässeet ylikypsiksi ja siitä sain hyvän tekosyyn leipomiseen. Googlasin ohjetta banaanikakkuun ja ihastuin tähän monkeyfood blogin kakkuun. Tietysti ohjetta piti heti hiukan muutella eli lisäsin taikinaan 1/2 dl kookoshiutaleita. Suklaarouhe sopisi myös hyvin kakkuun. Kuorrute oli todella makeaa ja ensi kerralla taidan puolittaa kuorrute reseptin.



Banaanikakku:

4 dl jauhoja
1/2 dl kookoshiutaleita
1 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
 150 g sulatettua voita
2 dl piimää
2 munaa
4 kypsää banaania
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit ja lisää niihin sulatettu rasva, piimä ja munat. Lisää kuivat aineet banaanisoseeseen ja nostele sekaisin. Kaada seos voideltuun ja kookoshiutaleilla “jauhotettuun” kakkuvuokaan. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa.

Kuorrute:
50 g voita
4 rkl kahvia
3 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria


Sekoita sokerit ja kaakaojauhe. Siivilöi seos jos siinä on paakkuja. Sekoita kahvijoukkoon ja viimeiseksi voi. Levitä jäähtyneen kakun pintaan ja anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa n. 15min. Suosittelisin puolittamaan kuorrute reseptin, jos ei pidä todella makeasta kakusta.

2 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...