lauantai 22. tammikuuta 2011

Karjalanpaisti juureksilla

Viikonloppu ruokana tulee usein tehtyä karjalanpaistia. Tällä kertaa päätin lisätä sekaan juureksia. Hyvää oli tämäkin versio. Jos olisi tarpeeksi iso pata kokeilisin kypsyttää perunat padassa. Eli isompi valurautapata hankintalistalle :).

700g karjalanpaisti lihoja
2 isoa sipulia tai 3 keskikokoista
6 valkosipulin kynttä
500g porkkanoita
200g palsternakkaa
100g juuriselleriä
15 kokonaista mustapippuria
4 laakerinlehteä
merisuolaa
vettä

Ota lihat vähintään 30min ennen huoneen lämpöön. Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulit ja käytä kynnet kokonaisina. Kuori juurekset ja paloittele lohkoiksi. Laita lihat ja kasvikset pataan. Lisää myös mausteet.  Lisää vettä niin paljon, että lihat ja kasvikset peittyvät. Laita pata ilman kantta uuniin 200C 30min. Laita kansi kiinni ja anna hautua n. 2h. Lisää vettä tarvittaessa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...