lauantai 15. tammikuuta 2011

Mustikkapannukakut ja mustikkahillo

Mikä pelastaisi päivän kun lapset pomppaavat lauantai aamuna kukonlaulun aikaan ylös ja kaikki ovat väsyneitä ja kärttyisiä. Vastaus 7 aikaan aamulla valmistetut mustikkapannukakut :D Olen jo pitkään halunnut tehdä pannukakkuja aamulla, mutta laiskuus on aikaisemmin vienyt voiton. Olen lueskellut muista blogeista pannukakku reseptejä mm. Siskot kokkaa blogista. Tämä ohje on yhdistelmä ohjeista joita lueskelin.

Mustikkapannukakut:
2,5 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
3 rkl ruokokidesokeria
1/2 rkl kardemumma rouhetta
3 rkl sulatettua voita
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1,5 dl maitoa
1 muna
1 dl pakastemustikoita
1/2 rkl perunajauhoja
voita paistamiseen

Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita voi, jogurtti, maito ja muna. Kaada maitoseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Älä kuitenkaan sekoita liikaa. Lisää perunajauhot mustikoiden joukkoon ja lisää taikinaan. Sekoita hiukan. Kuumenna voi paistinpannussa ja nostele lusikalla kasoja pannulle. Paista molemmilta puolilta. Itse sain taikinasta 10 kpl pannukakkuja. Ohjeessa on paljon kardemummaa eli jos et ole suuri ystävä vähennä määrää.

Löysä mustikkahillo:
3 dl pakastemustikoita
1 dl hillosokeria
1/2dl vettä

Lisää aineet kattilaan ja kiehauta sokerinvaatima aika. Anna jäähtyä ja tarjoa pannukakkujen kera. Hillosta tein tarkoituksella löysää, että nestettä imeytyisi mahdollisimman paljon pannukakkuihin

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...