lauantai 15. tammikuuta 2011

Sinappiset lihapullat ja viherpippurikastike

 Jostain syystä en ole koskaan tehnyt maidottomia lihapullia eli olen aina käyttänyt kermaa, kermaviiliä tai jogurttia. Eli tässä ensimmäinen kokeilu ilman maitotuotteita. Meille ainakin maistuivat.
6-8:lle
700g nautasika jauhelihaa
3 dl lihalientä
1,5 dl korppujauhoja
1 muna
1 rkl kokojyväsinappia
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
mustapippuria myllystä 
 2 tl kuivattua timjamia
(suolaa)

Sekoita korppujauho ja liemi. Anna turvota 10 min. Ruskista sipulit öljyssä. Lisää muna, sinappi ja mausteet korppujauhoihin. Sekoita. Lisää jauheliha ja sipulit. Sekoita hyvin. Muotoile lihapullat pellille. Paista 200C 10-20min koosta riippuen.

Viherpippurikastike:
1 sipuli hienonnettuna
5 kpl viherpippureita
2 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
1 rkl kokojyväsinappia
1 rkl viherpippureita (kokonaisia)
mustapippuria (suolaa)
(1 rkl maizenaa)

Kuullota sipuli ja 5 pippuria voissa. Lisää liemi ja anna kiehua 10min. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pippurit ja sinappi. Kiehauta kasaan tai suurusta maizenalla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...