perjantai 21. tammikuuta 2011

Ruistikut ja valkosipulidippi


Pitkään on pitänyt näitä "ruissipsejä" kokeilla. Nyt sain vihdoin ja viimein aikaiseksi. Kaupasta en kyllä enää koskaan osta valmiita vastaavia sillä olivat todella paljon parempia. Ja variaatioitahan tähän reseptiin keksii vaikka kuinka dipistä puhumattakaan. Tällä kertaa kaapeista ei löytynyt tuoreita yrttejä, mutta seuraavalla kerralla pakko kokeilla.

Ruistikut:
1 jälkiuunileipä (luomu)
3/4 dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna tai murskattuna
mustapippuria myllystä
sormisuolaa
1 tl kuivattua persilijaa

Leikkaa ruisleipä suikaleiksi. Levitä suikaleet suureen metalliseen uunivuokaan tai pellille. Sekoita öljy jä mausteen. Kaada tikkujen päälle. Sekoittele tikkuja öljyssä käsin. Paista 250C 2-5 min. Muista vahtia sillä kärähtävät helposti.

Valkosipulidippi:
1 prk kermaviiliä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 tl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl kuivattua persilijaa

Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa vähintään 15min.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...