Ensimmäistä kertaa kokeilin ruissämpylöiden tekoa ja kerrankin onnistui ensi yrittämällä. Todella hyviä ja hävisivät niin nopeasti pöydältä, että valokuvaa ottaessa oli enää kolme jäljellä :).
1 pellillinen
5 dl piimää
50g hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
3 rkl Dan sukkerin leipäsiirappia
1 tl suolaa
3dl ruishiutaleita
4 dl ruisjauhoja
4 dl sämpyläjauhija
1/2 dl öljyä
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murusta hiiva joukkoon ja sekoita. Lisää siirappi, suola ja hiutaleet. Anna seistä 10min. Alusta jauhot taikinaan ja lisää öljy loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa ilmat pois ja muotoile taikinasta tanko. Leikkaa paloiksi ja pyöritä sämpylöiksi jauhotetuilla käsillä. Anna kohota 15min. Paista 200C n.12min.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti