6:lle
Vaihe 1:
1 kg luullisia keittolihapaloja
2 l vettä
5 kokonaista mustapippuria
5 katajanmarjaa
10 kokonaista maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 tl merisuolaa
1 halkaistu sipuli
1 kuorittu valkosipulinkynsi
1 porkkana
Vaihe 2:
100g juuriselleria kuutioituna
200g palsternakkaa kuutioituna
4 porkkanaa kuutioituna
2 sipulia kuutioituna
8 perunaa kuutioituna
vettä tarvittaessa
mustapippuria myllystä
persilijaa hienonnettuna
(suolaa)
Laita lihat kattilaan ja kaada kylmä vesi päälle. Lisää mausteet, porkkana ja sipulit kattilaan. kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pinnalta pois reikäkauhalla. Keitä lihoja 2-3h. Nosta lihat ja luut pois. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
Vaihe 2:
Erottele liha luista ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset. Lisää tarvittaessa vettä. Keitä 15 min. Lisää lihat ja mausteet keitä 5 min ja tarjoile.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti