Ohje on muokattu tästä Koti ja keittiö-lehden reseptistä.
6:lle
n.700g poronpaistia kuutioituna
nokare voita ja tilkka öljyä
3 sipulia kuutioituna
5 dl liha- tai riistalientä
suolaa
3 laakerinlehteä
1 rkl viherpippureita kokonaisina
2 dl mustaherukoita
1 dl mustaherukkahilloa
1 prk hillosipuleita
2 rkl maissijauhoja ja tilkka vettä
1 dl kermaa
Ruskista lihat pienissä erissä pannulla ja siirrä pataan. Kuullota sipulit ja siirrä pataan. Kaada leimi pannulle ja anna kiehahtaa. Kaada pataan. Lisää mausteet pataan. Anna hautua miedolla lämmöllä 2h. Lisää pataan herukat, hillo ja valutetut hillosipulit. Anna hautua 10min. Sekoita maissijauhot tilkkaan vettä. Kaada pataan ja kuumenna pata kiehuvaksi. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kerma ja kuumenna. Tarjoa puikuloiden ja paahdettujen punajuurien kera.
Itse tein padan luullisesta paistista, jonka kuutioin ja annoin luun olla myös padassa antamassa makua. Poistin luun ennen herukoiden lisäämistä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti