tiistai 7. helmikuuta 2012
Erilainen siskonmakkarakeitto x2
Lastemme lempiruokiin kuuluu siskonmakkara ja aikaisemminkin on tullut todettua, että erilaisia variaatioita on tullut tehtyä aika monta. Ja tässä vielä kaksi uutta siskonmakkara keittoa.
Uusimmasta Maku -lehdestä ( 1/2012 s.17) lähti heti kokeiluun Siskon nuudelikeitto.Tein tupla annoksen koska lehden ohje oli mitoitettu kahdelle. Todella herkullista, sopii hyvin näihin pakkasiin ja flunssaan!
Siskon nuudelikeitto
18 dl kanalientä
300g siskonmakkaraa
250g täysjyvä nuudeleita
3 cm pala inkivääriä lastuina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl makeaa thai -chilikastiketta
muutama tippa seesamiöljyä
6 kevätsipulis viipaloituna
1 pun. paprika kuutioituna
tuoretta korianteria silputtuna
1 luomu lime viipaleina
Kuumenna liemi kiehuvaksi ja purista siskonmakkarat kattilaan. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja lisää nuudelit. Lisää inkivääri, valkosipuli, chilikastike ja seesamiöljy. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää kevätsipulit ja paprika. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää korianterisilppu ja limeviipaleet. Tarjoile.
Tämä ohje tuli vastaan Suolaa&Hunajaa -blogissa. Joitakin muutoksia tein eli muokkasin ohjetta lapsiystävällisemmäksi :). Chilin, lantun ja tuoreen persilijan jätin pois. Jostain syystä kuivattu persilija menettelee lapsilla, mutta tuore ei. Chili ongelmaan olen onneksi keksinyt ratkaisun. Kun lasten ruoassa sitä ei oikein voi olla on meillä miltei aina purkki Sambal Oelek -tahnaa jääkaapissa, josta aikuiset lisäävät tulisuutta omaan annokseensa. Purjo vaihtui sipuliin koska kaupan purjo tarjonta oli ala-arvoista.
Tomaattinen siskonmakkara-pastakeitto
1,5 l vettä 2 rkl lihaliemifondia
2 valkosipulin kynttä
(1 miedohko chili)
pala purjoa tai sipulia
400 g juureksia ( porkkanaa, palsternakkaa, juuriselleriä)
400 g siskonmakkaraa
2-3 rkl tomaattipyrettä
150 g pastaa
persiljaa (kuivattukin käy)
mustapippuria
Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää keittoon silputtu valkosipuli. Lisää juurekset ja purjo tai sipuli. Kuumenna kiehuvaksi ja purista joukkoon siskonmakkarat.
Kun keitto alkaa taas kiehua, lisää pasta ja tomaattipyree. Mausta pippurilla (ja kuivatulla persilijalla). Keitä, kunnes pasta on kypsää.
Lisää joukkoon halutessasi tuoretta persilijaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti