tiistai 14. helmikuuta 2012
Parsakaalin himo
Olen aina pitänyt parsakaalista ja tänään sain jostain päähäni, että on pakko saada parsakaalia ja seesaminsiemeniä. Joten googlettamalla löytyi tämä ohje. Google kääntäjä tarjosi viihdettä tälle päivälle stir-fry oli suomennettu tikku-vapaa :D. Aika metsään oltaisiin myös seuraavalla suomennoksella menty: sekoita takki kukkien kanssa öljyn.
Parsakaalia seesaminsiemenillä:
(6:lle)
rypsiöljyä paistamiseen
2 parsakaalia
2 rkl seesaminsiemeniä
1 cup kanalientä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl tummaa seesamiöljyä
4 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua inkivääriä
Kuumenna tilkka öljyä wokissa ja ruskista seesaminsiemenet n.3-5min. Kaada kulhoon odottamaa. Leikka parsakaali suupaloiksi, huuhtele ja kuivaa. Hienonna valkosipulit ja raasta inkivääri. Sekoita liemi, soija ja seesamiöljy. Lisää öljyä pannuun ja paista parsakaaleja minuutti. Tee kolo keskelle ja lisää siihen tilkka öljyä. Laita valkosipulit ja inkiväärit koloon ja anna paistua kunnes "tuoksut irtoavat". Sekoita keskenään. Lisää liemi seos ja kansi tai folio pannun päälle. Anna kiehua n.4min, jolloin parsakaali on vielä napakkaa. Nosta parsakaali reikäkauhalla kulhoo ja keitä lientä kasaan kovalla lämmöllä. Kun lientä on jäljellä enää muutama ruokalusikallinen lisää parsakaali ja seesaminsiemenet. Sekoita hyvin ja kuumenna hetki. Tarjoile.
Tänään laitettiin parsakaalin lisäksi perheemme uutta arkiruoka suosikkia: Green Curry broilerinkoipia ja kookosriisiä.
GreenCurry broileria:
(6:lle)
1 purkki Greencurry (spice it) tahnaa
6 (jyvä) broilerin koipea n.1,4kg
Ota broilerinkoivet huoneenlämpöön vähintään 30min ennen valmistusta. Voitele uunivuokaöljyllä. Hiero greencurry tahna koipiin ja laita koivet uunivuokaan. Paista uunissa 175C n.60min.
Kookosriisi:
(ohje muistaakseni Hs:n ruoka sivuilta)
riisiä
vettä
1 rkl kanafondia
1 prk kookosmaito
Keitä jasmin riisiä pakkauksen ohjeen mukaan 6:lle. Lisää fondi keitinveteen. Kun riisi on melkein kypsää lisää purkillinen kookosmaitoa. Anna kiehua vielä muutama minuutti ja nosta pois levyltä hautumaan viideksi minuutiksi (kansi päällä).
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti