torstai 9. helmikuuta 2012

Litteä seesamleipä


Näitä herkullisia leipiä söimme Siskon nuudelikeiton kanssa. Resepti löytyi Maku.fi:stä.

4 kpl

75 g voita
2 1/2 dl vettä
2 dl kevytmaitoa
25g hiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
1/2 rkl sokeria
2 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
1/2muna
1 rkl maitoa
2 rkl seesaminsiemeniä
2 tl fenkolinsiemeniä

Sulata voi mikroaaltouunissa tai liedellä ja lisää joukkoon vesi ja maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva, sokeri ja suola. Jos käytät kuivahiivaa sekoita hiiva 1 dl vehnäjauhoja ennen kuin sekoitat nesteeseen. Lisää vehnäjauhot vähitellen, samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa ja pehmeää. Nosta taikina hetkeksi kulhosta ja öljyä kulho kevyesti. Nosta taikina takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota parin tunnin ajan.
Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa neljään osaan. Pyöritä osat palloiksi ja painele pallot kostutetuin sormin noin sentin paksuisiksi littaniksi leiviksi pelleille. Itse venytin pallot litteiksi leiviksi pitsan tapaan ilmassa (tulipas sekava selostus :)). Peitä leivät liinoilla ja anna kohota sen aikaan kun uuni lämpenee 250C.
Vatkaa kulhossa munan rakenne rikki ja lisää maito. Voitele toinen pellillinen leipiä maitoseoksella ja ripottele pintaan puolet seesamin- ja fenkolinsiemenistä. Kun uuni on kuuma, nosta leivät uuniin ja paista niitä noin 10 minuuttia. Tee toinen pellillinen samaan tapaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...