perjantai 28. syyskuuta 2012

Pulled Pork, I'm in LOVE


... eli revittyä possua. Pakkohan sitä oli tehdä, kun kaikki muutkin ovat :D. BBQ-kastikkeen ohje löytyi hs:n ruoka sivuilta. Tämä ruoka kuuluu niin hyvää ettei sanotuksi saa kategoriaan. Jalapenoilla höystetty coleslaw oli myös herkullista ja limemarinoidut punasipulit olisi voinut napsia pelkästään. Vihdoin ja viimein löytyi myös täydellinen hampurilaissämpylä resepti ja kiitos siitä kuuluu taas kerran Jauhotsuussa -blogiin. Kerrassaan täydellinen ateria, jonka jälkeen on hyvä kömpiä sohvan pohjalle vatsansa viereen koisaamaan ;D.

Revitty possu

n. 1kg viljaporsaan lapaa tai kasleria

Mausteseos:
100g muscovado sokeria
1 rkl savustettuapaprikajauhetta (hot)
mustapippuria myllystä
kuivattua shiliä oman maun mukaan
2 rkl valkosipulisuolaa
2 rkl sipulijauhetta
1 rkl jeeraa

BBQ-kastike:
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
öljyä paistamiseen
500g tomaattimurskaa

2 rkl soijaa
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl ruokosiirappia
1 limen mehu
3 dl vettä

Aloita ruoan valmistaminen jo edellisenä päivänä. Sekoita mausteseos hyvin sekaisin. Hiero seoksesta puolet lihaan ja jätä maustumaan yön yli. Nosta liha huoneen lämpöön muutama tunti ennen valmistuksen aloittamista. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, soija, viinietikka, siirappi, limen mehu ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää loput mausteseoksesta. Aseta liha kannelliseen pataan ja kaada kastike päälle. Nosta kansi päälle ja laita pata uuniin 125-150C 5-6h. Lisää tarvittaessa vettä. Nosta pata uunista ja anna nosta liha uunivuokaan. Jos käyty lapaa niin poista luut ja rasva. Riivi liha suikaleiksi kahdella haarukalla ja kaada padasta kastike lihan joukkoon. Sekoita hyvin. Kuumenna 200C 15min juuri ennen tarjoilua.

Lasten versio:
BBQ-kastike oli aika tujua, joten lapset saivat oman miedomman version joka maistui kuulemma hyvältä. Ota osa revitystä lihas erilleen ennen kastikkeen sekoittamista. Sekoita lihaan ketsuppia ja ruokosiirappia.


Revittyä possua laitettiin hampurilaissämpylään keko. Sämpylään päätyi myös dijonsinappia, salaattia, coleslawta ja marinoituja punasipuleita. Lisukkeiden ohjeita luvassa myöhemmin.

4 kommenttia :

  1. Mulla kirjaimellisesti kostuu suun sisus, kun luen tätä! :D Oohhoh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla oli taivaallista ja jälkeenpäin ihanaa naposteltavaa jääkaapista ;D.

      Poista
  2. Tämä on ollut to-do-listalla ikuisuuden. Täälläkin pieni pisara suu pielessä, näyttää niiiiin hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eiku hommiin! Täällä jo pyörii päässä mistä kaikea muuta voisi samaan tyyliin tehdä :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...