perjantai 23. marraskuuta 2012

Chipotle Chili Sliders Tomin tapaan


Chipotle mania on siis iskenyt meidän talouteen ;D. Pienestä purkista riittää moneen ruokaan ja onneksi muistin Chipotle Chili Sliders -ohjeen Tomin Keittiössä ohjelmasta, ohje löytyy täältä. Alkuperäisessä ohjeessa tosin käytettiin jalopeno viipaleita.

Ihanan tulisia "pullia", joita meillä tosin söivät vain aikuiset. Hampurilaissämpylöitä en jaksanut ryhtyä leipomaan, joten chipotle pullat syötiin paahtoleipien välissä salaatin ja ranskankerman kera. Minun mielestäni erittäin hyviä ja kunnolla tulisia, rakkaalla siipalla nousi hiki pintaan ja kuulemma siinä rajoilla olivatko liian tulisia ;D. Eli kannattaa vähentää chipotlejen määrää tai poistaa siemenet jos ei ole todella tulisen ruoan ystävä.





CHIPOTLE CHILI SLIDERS
400g sika-nautajauhelihaa
1 dl tomaattimurskaa
½ dl säilöttyjä chipotle chilejä kuutioituna
1 sipuli
2 rkl valkosipulia hienonnettuna
1 dl (ruoka)kermaa
(½ ruukku basilikaa)
1 kananmuna
4 rkl korppujauhoja
juustoraastetta
suolaa ja pippuria

Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota öljyssä pannulla. Sekoita jauhelihaan kulhossa korppujauhot ja kerma. Sekoita tomaattimurska pannulla sipuleihin. Lisää chipotlet ja juustoraaste lihapullamassaan. Lisää kananmuna ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tomaattimurka ja sipuliseos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile tasakokoisia lihapullia ja laita öljyttyyn uunivuokaan. Tee tomaattikastike, kaada pullien päälle ja ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 200C n.20min.


TOMAATTIKASTIKE:
2 dl tomaattimurskaa
1 dl tomaattipyreetä
1 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
pippuria


Kiehauta kaikki ainekset keskenään ja sekoita tasaiseksi massaksi.


6 kommenttia :

  1. Saattais tulla hikipisara otsalle ;-) Chipotle on minulle ihan uusi tuttavuus, mihin sitä käytät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chipotlet on savustettuja kokonaisia chilejä, jotka on säilötty ainakin tässä tölkissa adobo kastikkeeseen. Ihanaa savuisuutta ja tulisuutta tuo ruokiin. Mustapapu ja linssikeittoon sekä näihin lihapulliin on nyt tullut kokeiltua. Atlantin takana vissiin aika peruselintarvike.

      Poista
  2. Hei! Mistäs chipotlea saa hommattua Helsingissä? Muutama nettikauppa kantaa listallaan suolaiseen 100e/kg hintaa, mutta onko muita vinkkejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas hyvä hinta, itse kyllä selvisin muutamalla eurolla. Itse ostan la costenan chipotle tölkit Prismasta. Eli äkkiä koluamaan kaikki Helsingin prismat :).

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta!

      Nuo olivat kuivattuja. Tölkeissä olevat ovat ilmeisesti jossain liemessä? Pitää pitää silmät paremmin auki, tosin sattumalta vaan tuli mieleen kokeilla chipotleja vasta nyt :)

      Poista
    3. Eipä kestä, onnea etsintään. Sain semmoisen käsityksen, että juuri tuo chipotlet adobo kastikkeessa on aika peruselintarvike etelä-amerikassa, jota käytetään todella usein ruoanlaitossa. Samalta merkiltä olen myös käyttänyt chipotle chilimaustekastiketta.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...