maanantai 20. toukokuuta 2013

Vadelmainen New York Cheesecake




En ole suuri makean ystävä, mutta on yks kakkui jota en vain pysty yhtään vastustamaan. Amerikkalainen juustokakku on suurinta herkkua mitä tiedän. Hyydytetyistä juustokakuista en juuri välitä, mutta tämä Philadelphia tuorejuustosta tehty ja uunissa paistettu herkku on tavattoman hyvää. Tällä kertaa tein kakun Leila Lindholmin Pala kakkua –kirjan pohjalta, tietysti taas hiukan muokkaillen J. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin mustikoita ja meillä kakku tuli prinsessa synttäreille, jossa kaiken kuului olla pinkkiä. Mustikat vaihtuivat siis vadelmiin. Leilan ohjeessa käytettiin maitorahkaa, mutta itse halusin kokeilla ranskankermaa sen sijaan. Muistaakseni tämän bongasin jostain blogista, mutta nyt taas unohtunut, että mistä. Kakusta tuli järkyttävän hyvää ja onneksi sitä jäi myös juhlien jälkeen nautittavaksi.



Vadelmainen New York Cheesecake:

Keksipohja:

300g digestivekeksejä

150g voita

Juustokakkuseos:

600g Philadelphia tuorejuustoa

240g ranskankermaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 luomu kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g hyvälaatuista valkosuklaata
1 ½ dl pakastettuja vadelmia

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Voitele irtopohjavuoka ja vuoraa leivinpaperilla. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Paista uunissa 175C 10min ja nosta pois uunista.

Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää seokseen yksi muna kerrallaan ja lopuksi kerma.

Pilko suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Lisää suklaa seokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista kakkua 175C keskitasolla n.40min. Päitä kakku foliolla kun se on tullut kullankeltaiseksi, ettei kakku tummu liikaa. Katkaise virta uunista ja jätä kakku jälkilämpöön n. 30min. 

Anna kakun jäähtyä ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Omasta mielestäni kakku on parhaimmillaan kylmänä.

12 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Piti antaa osa siskolle mukaan ettei tule kaikkea loppu kakkua kerrytettyä omalle vyötärölle :D.

      Poista
  2. Wau onpa kaunis! Olen tehnyt itsekin tätä New Yorkin juustokakkua juuri mustikkaisena versiona. Täytyypä ensi kerralla kokeilla täytteeseen vadelmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimii todella hyvin myös vadelmilla. Täytyy joskus kokeilla myös jollain muilla marjoilla.

      Poista
  3. Nam! Juustokakut ovat munkin herkkua. Mulle tosin maistuu ihan kaikki makea. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku tuntuu häviävän alta aikayksikön :).

      Poista
  4. Tää kakku kyllä maistuis vaikka aamupalaksi :D nam,nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin maistui aamu-, ilta- ja välipalana ;D.

      Poista
  5. Oijoi, toivottavasti nuo meidän vadelmapensaamme innostuvat tänäkin vuonna tuottamaan runsaasti marjoja - tässä olisi taas yksi ihan must kokeiltava resepti niiden käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreista vadelmista varmasti vielä parempaa nyt joutui vielä pakastettuihin turvautumaan.

      Poista
  6. Valkosuklaa juustokakkumassasta tekeekin siitä järkyttävän hyvää:) Tein muutama viikko sitten mansikkaisen juustokakun,jossa myös oli valkosuklaata.Meillä oli täällä just sadonkorjuupyhä ja silloin on tapana syödä juustokakkuja ja muita juustoisia herkkuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee :), täytyy joskus kokeilla myös mansikoilla.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...