tiistai 14. toukokuuta 2013

Terveisiä Puutarhasta!


Puutarhassa on tapahtunut vaikka mitä, mutta keittiössä ei ole oikein viihdytty. Puutarhassa vilisee etanoita eli pinaatit (kuva yllä) ja salaatit on syytä kasvattaa parvekelaatikoissa korkealla. Pinaatti kasvaa kohisten, joten muistutan vielä toukokuun ruokahaasteesta.


Kasvatuskaapissa majailevat chilit, jotka ovat jääneet onnettoman pieniksi. Saa nähdä tuleeko tästä yhtään mitään...

 Kasvihuone on aika täynnä, ehkä sitä aloittelijan intoa :D. Kasvatuslaatikossa on kasvamassa kirsikkatomaatti, runkotomaatti, basilikaa, rakuuna, salvia, silolehtipersilijaa, tilliä, korianteria, salaattia, paprika, chili ja kurkkuja. Saa nähdä onko tullut ahnehdittua liikaa...


Kasvihuoneen toisella reunustalla on kasvatussäkkejä. Säkeissä on kasvamassa pihvitomaatteja, pensastomaatteja, munakoisoja ja vesimeloneja. 
 

Lapset valitsivat tietenkin vesimelonin siemenpussin ja taimia on yritetty kasvattaa, mutta todella pieniä vielä ovat. Täytyy varmaan salaa käydä teippaamassa vesimeloneita taimiin jos ei sadosta ole tietoakaan loppu kesästä ;D. Muuten voi pettymys olla kova.


Toinen erikoisuus jonka lapset myös valitsivat on viidakkokurkku. Yllättäen nimi kiehtoi lapsia ja onneksi yksi taimi lähti kasvamaan. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan satoa.

 Kasvimaalle päätyi butternut kurpitsaa, kesäkurpitsoja, härkäpapuja, fenkolia, purjoa, taitepapuja, leikkopapuja, borlottipapuja, ruusukaali, parskaali, lehtikaali, retiisejä, punajuuria, porkkanoita sekä maa-artisokkia. Määrä kuulostaa hurjalta, mutta kaikkia on vain muutama kasvamassa. Maa-artisokkaa en löytänyt kuin siemeniä, joten ostin pussillisen mukuloita kaupasta ja istutin maahan. Saa nähdä tuleeko niistä yhtikäs mitään :), yritetty ainakin on! Kasvitunneli suojaa toivottavasti kaaleja etanoiden hyökkäykseltä...

 Portailla on etanoilta piilossa kasvamassa friseesalaattia, sidesalaattia, mangoldia ja rukolaa. Jäämme toiveikkaina odottelemaan satoa :).

Ja vielä kuva skilloista, jotka ovat valloittaneet pihan takaosan.

6 kommenttia :

 1. Terveisiä vaan tuolta pihan puolta!:) Itsekin olen kaiket päivät huhkinut ulkona, eikä aikaa ole jäänyt bloggaamiseen. Teillä on jo paljon kaikkea kasvamassa! Minä sain vasta vähän persiljaa, korianteria ja muuta yrttimaahan kasvamaan. Kasvimaalta olen nyt perannut vadelmapenkit ja perennareunuksen, mutta kasvimaahan ei vielä vähään aikaan päästä mitään kylvämään. Sinne on päässyt levittäytymään jokin katala rikkaruoho, mille ei enää käsin perkaamalla pärjää, kun sen voikukkamainen juuri risteilee kaikkialla ja katkeaa helposti. Eilen illalla piti kasvimaa myrkyttää, mutta sade pilasi suunnitelmat. Heti, kun ilmat sallii, maa myrkytetään. Sitten myrkyn vaikutettua möyhitään maa, ja myrkytetään vielä uudelleen, jos rikkaruohoja nousee uudelleen. Tänä vuonna pitää kasvatella noita kaikkia nopeakasvuisia, kuten pinaattia.:) Maa-artisokka on helppo kasvatettava ihan riesaksi asti.;) Meillä maa-artisokkapenkki on levinnyt ihan mahdottomasti, ja välillä maa-artisokkaa kasvaa siellä täällä kasvimaankin puolella. Riittää, kun pienikin pala mukulaa leviää mullan mukana.;)

  VastaaPoista
 2. Meillä on vuohenputkea ja etanoita riesaksi asti. Oravat käy myös kaivamassa kasvimaalla. Istuttamani karhunvatukat puskevat versoja jokapaikkaan ja vaatii jatkuvaa kitkentää. Onhan ne marjat hyviä, mutta... Nyt kaivettiin ylös ja laitettiin juurieste kangas, jos auttaisi asiaa. Saa nähdä tuleeko maa-artisokasta sitten seuraava riesa :D.

  VastaaPoista
 3. Sisällä kasvattamieni yrttien riesana on ollut jo harsosääskiä ja vihannespunkkeja. Inhottavaa, toivottavasti eivät rassukat kuole. :( Jään mielenkiinnolla odottamaan kasvimaasi antia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä miten käy :). Lapset on jo ihan vakuuttuneita ettei meidän tarvitse kohta käydä enää kaupassa :D. Hieman on siis paineita.

   Poista
 4. Heh, pistä läpinäkyvää teippiä sitten, etteivät huomaa ;-)

  Blogissani on sinulle myös haastetta - vähän enemmän kirjoihin liittyen tällä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy muistaa, maalarinteipin saattaisi tosissaan huomata :D. Kiitos haasteesta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...