torstai 20. joulukuuta 2012

Nauris Masala


Kun törmäsin tähän ohjeeseen Soppakellarissa päätin heti kokeilla ohjetta. Ohje on alunperin Avaruusasema -blogista. Itselläni ei oikein intialaiset ruokatermit ole hallussa, mutta alkuperäisessä ohjeessa tätä kutsutaan nauris masalaksi.

Ohje meinasi jäädä toteuttamatta sillä lähikaupoista olivat nauriit kadonneet tyystin. Viikon etsinnän jälkeen löysin yhden pussin hyllyn nurkasta. Itse ostan aina luomu kaskinauriita, jotka ovat milestäni ehdottomasti parhaita. Onneksi se löytämäni pussi sattui olemaan juuri niitä. Samalla sain myös hankittua ohjeeseen tulevaa kylmäpuristettua kookosöljyä, jota on jo pitkään pitänyt kokeilla. Ihana maku, joten voin suositella muillekkin.

Ruoka käy mainiosti pääruokana, mutta meillä oli tällä kertaa lisäkkeenä. Miehen vietettyä 12h raksa projektin kimpussa olisi saattanut vastalauseita sadella jos olisin pelkästään tätä tarjoillut. Hiukan muutin ohjetta kaappitilanteen pohjalta. Herkullista ja maukasta kasvisruokaa, suosittelen lämpimästi.


NAURIS MASALA:
2-3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
n. 700g luomu kaskinauriita
2 sipulia
noin 2 cm pätkä inkivääriä raastettuna
4 valkosipulin kynttä
2 tl sambal oelek tahnaa (alkuperäisessä ohjeessa 2 tuoretta vihreää chiliä)
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
0,5 tl kurkumaa
1 tlk kuorittuja tomaatteja (alkuperäisessä ohjeessa 1 tlk kirsikkatomaatteja)
1,5 dl vettä
0,5 tl siirappia (alkuperäisessä ohjeessa 0,5tl tummaa sokeria)
suolaa
kourallinen tuoreita korianterin lehtiä hienonnettuna

Kuori ja kuutioi nauriit. Kuumenna ruokalusikallinen kookosöljyä pannulla ja lisää nauriit. Kuullota keskilämmöllä kunnes nauriit saavat väriä n. 10-15min. Siirrä sivuun odottamaan.

Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita padassa kookosöljyssä kunnes ovat kullankeltaisia. Lisää valkosipuli, inkivääri, chilit tai sambal oelek ja sinapinsiemenet. Kuullota kunnes sinapinsiemenet alkavat poksua. Lisää loput mausteet (jeera, jauhettu korianteri sekä kurkuma) ja sekoittele hetki.

Lisää pataan tomaatit ja vesi sekä paistetut nauriskuutiot. Kuumenna kiehuvaksi, laske lämpöä ja anna hautua hiljalleen kannen alla kunnes nauriit ovat kypsiä. Säädä maut lopuksi siirapilla ja suolalla, lisää joukkoon tuore korianteri. Tarjoile sellaisenaan tai esim. riisin kera.

6 kommenttia :

  1. Mielenkiintosta.. En yleensä tykkää nauriista kuin raakana, mutta tällaisessa ihanassa mausteisessa padassa saattaisivat maistua oikein hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Mahtaiskohan tämä kelvata lapsillekin ? - ovat vähän nyrpistelleet kaikelle juureksia muistuttavaa viime aikoina... Äidille kyllä kelpaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä varovasti maistelivat. Meillä lapset tosin vielä aika pieniä, isommille saattaisi paremmin maistua.

      Poista
  3. Tällä on kyllä "hyvä huijata" kasvisvastaisia syömään kasvisruokaa. Mausteet tekevät ihmeitä!

    Ihmeellinen nauriskato. Meillä oli eilen kaupassa ruusukaalikato. Meinasi tulla vieroitusoireita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avocadot oli pastavillityksen aikana loppu, mutta mikään naurisresepti villitys ei taida olla kadon syy :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...