perjantai 4. tammikuuta 2013

Valkosuklaapannacotta metsämansikoilla


Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla -keittokirja lähti mukaan kirjastosta ja ihastuin heti sen yksinkertaisiin ja herkullisiin ohjeisiin. Valtavaa opusta en ole vielä kokonaan kahlannut läpi, mutta tätä ohjetta oli pakko kokeilla. Ohjetta muutettiin tosin sen verran, että lisättiin vaniljaa. Mielestäni vanilja vain kuuluu ehdottomasti pannacottaan.

Jälkiruoalla herkuteltiin uutena vuotena ja se maistui kaikille erinomaisesti erityisesti esikoiselle, jonka suurinta herkkua valkosuklaa on. Rakas äitini lomalaisena toteutti tämän erinomaisen ohjeen epäilyksistä huolimatta tyttären pyynnöstä ;).

Valkosuklaapannacotta metsämansikoilla (6 pientä annosta)
2 liivatelehteä
100g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
2 rkl sokeria
hiukan vaniljaa vaniljatangosta

Pinnalle:
sokeroituja metsämansikoita tai muita marjoja

Liota liivatteet pakkauksen ohjeen mukaan. Rouhi suklaa leikkuulaudalla terävällä veitsellä. Kiehauta kerma, maito, vanilja ja sokeri kattilassa ja anna kiehua pari minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa. Purista liivaatteet kuivaksi ja sekoita kuumaan kerma-maitoon niin, että ne liukenevat. Jaa pannacotta 6 pieneen lasiin, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Anna jähmettyä vähintään 4h tai mieluiten yön yli. Koristele annokset sokeroiduilla metsämansikoilla ja tarjoile.

9 kommenttia :

  1. Mitä luksusta - metsämansikoita! Ja kyllä minustakin vanilja kuuluu ehdottomasti pannacottaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä kasvaa mättäinä koivikon alla, harmi ettei ole tullut otettua koskaan kuvaa. On nimittäin aika idyllisen näköistä.

      Poista
  2. Täytyy kompata Jonnaa! Metsämansikoita tammikuussa, silkkaa luksusta! Mikäpä veisi ajatukset paremmin kesään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä herkut oli mökiltä. Kotona kasvaa myös kukkapenkeissä kun muutama vuosi sitten sinne yhden pussillisen siemeniä. Ovat kuulemma jo naapurinkin puolelle levinneet :).

      Poista
  3. Pari kysymystä upeasta jälkkäristä:
    - miten olet onnistunut pitämään seoksen stabiilina, kun yleensä tuolla ohjeella (ainakin minulla) valkosuklaa jää lillumaan hyytyneen pannacotan pinnalle?
    - kun joskus kokeilin pakastaa metsämansikoita, niin sokerista huolimatta ne olivat sulatuksen jälkeen happamia ja vähän karvaitakin, miten paljon pitää laittaa sokeria että mansikat pysyvät hyvinä ja makeina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valmistanut jälkkäriä, mutta äitini sanoi noudattaneensa ohjetta eikä meillä valkosuklaa noussut pinnalle. Valitettavasti minun tietoni loppuvat tässä. Metsämansikat olivat myös vanhempieni pakkasesta, mutta kuulemma 2dl metsämansikoita ja 1tl sokeria pakastettaessa. Mansikat eivät tarvinneet lisää sokeria tarjoiltaessa. Ei nyt kovin täydelliset vastaukset, mutta toivottavasti tästä edes jotain apua.

      Poista
    2. Jäi häiritsemään eli löysin muista ohjeista tekniikan, että kun suklaa ja liivate on lisätty massa jäähdytetään kokoajan vatkaten kylmässä vesihauteessa ja vasta sitten siirretään kulhoihin tai laseihin jähmettymään. Jos tästä olisi apua.

      Poista
  4. Metsämansikkasi olivat pakastettuja ? Saatko niissä jotenkin säilymään sen metsämansikan ihanan makeuden ? Minusta tuntuu, että niihin tulee pakkasessa sellainen inhottava, kitkerä jälkimaku. Teenkö jotain väärin ?

    Meillä on mökillä nykyään joka kesä metsämansikoita pitkin rantapolun reunaa niin, että täytyy tosissaan katsoa, mihin astuu :-) Ihania !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin olivat. Ei meillä ole koskaan olleet kitkeriä tuolla äidin pakastus tavalla. Toisin en koskaan valuta niitä, että olisikohan siinä se syy? Tai sitten meillä on niin hyvää maata, että maistuvat makeilta ;D.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...