tiistai 5. helmikuuta 2013

Paahdettu Kukkakaalipasta


Joskus vastaan tulee ohjeita, joiden ainesosa yhdistelmät ovat suht erikoiset. Silloin tulee usein mieleen, että ruoka on joko todella hyvää tai täydellinen floppi. Erikoiset yhdistelmät toki houkuttavat myös kokeilemaan ja onneksi tätä ohjetta tuli  kokeiltua, sillä lopputulos oli tavattoman herkullinen. Ohjeen löysin taas täältä.

Tässä ohjeessa pätee täydellisesti myös toteamus, että kaikki on parempaa paahdettuna. Kukkakaalia en ole ennen paahtanut ja se kyllä muuttaa maun totaalisesti herkullisempaan suuntaan.

Lautaset ovat löytö Kauniskoti -sisustusliikkeen loppuunmyynnista ja ovat riviera maisonin vanhempaa mallistoa. Sopivat meille hyvin M -kirjaimineen :). Loppuunmyynti jatkuu tämän kuun loppuun asti.

Paahdettu Kukkakaalipasta
n.900g kukkakaalia
1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3/4 dl sultana rusinoita (keltaisia rusinoita)
3 rkl kapriksia valutettuna
2 rkl punaviinietikkaa
1 dl tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 ½ dl raastettua parmesania
350g farfalle pastaa
n. 2dl pastan keitinvettä

Pilko kukkakaalit suupaloiksi ja laita leivinpaperilla peitetylle pellille. Valuta päälle puolet öljystä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda 225C 30-40min, kunnes kukkakaalin palat ovat pehmenneet ja niissä on ruskeita pilkkuja.

Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä keitinvedestä n. 2dl.

Kuullota pannulla öljyssä valkosipulia, sultana rusinoita ja kapriksia kunnes valkosipuli on saanut hiukan väriä. Lisää pannuun viinietikka ja kukkakaalit. Lisää pannuun pasta, parmesaani ja persilija. Sekoita hyvin ja lisää tarvittava määrä pastan keitinvettä. Tarjoile ja nauti!

6 kommenttia :

  1. Ainakin Jamie Oliver on joskus tehnyt kukkakaali macaronicheese -vuokaa ja olen jossain muuallakin sitä ihmetellyt. Koskaan en ole uskaltanut kokeilla, kun kuulosti niin epäilyttävältä. Ehkäpä nyt sitten voisi yhdistelmää testata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, tämä nimittäin yllätti erittäin positiivisesti.

      Poista
  2. Varmasti hyvää,mut saa kiinnostuun aina kun on kyse on pastasta.

    VastaaPoista
  3. nam tuota aion itsekin kokeilla,juuri bloginsa aloittanut naikkonen :) tinde4.blogspot.com

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...